Τα νέα των μελών μας

Creta Maris Beach Resort: ”Βραβείο ΒΙΟ KOUZINA”

Το Creta Maris Beach Resort υποστηρίζοντας τη νέα φιλοσοφία του ‘’Green Cretan All Inclusive’’ και στο πλαίσιο της οικολογικής του συνείδησης, τιμήθηκε από το Ινστιτούτο ΒΙΟ HELLAS. Συγκεκριμένα το a la carte εστιατόριο του  ξενοδοχείου με την ονομασία ‘’Pithos’’, τηρώντας τα αυστηρά κριτήρια χρήσης βιολογικών προϊόντων και εφαρμόζοντας το πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων βραβεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου με την πιστοποίηση ‘’ΒΙΟ Kouzina’’ πρώτων υλών. Η διάκριση αυτή τιμά την ξενοδοχειακή μονάδα και ενθαρρύνει τα μέλη της να συμμετέχουν ακόμα πιο ενεργά στη διαφύλαξη της νέας φιλοσοφίας του.

Το Ινστιτούτο BIO Hellas ιδρύθηκε το 2001, αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ως Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων. Το πρότυπο ‘’ΒΙΟ Κouzina’’ συνιστά ιδιωτικό πρότυπο πιστοποίησης που εκπονήθηκε αποκλειστικά από το φορέα πιστοποίησης ΒΙΟ HELLAS σε συνεργασία με ειδικούς στο χώρο της εστίασης, με σκοπό την πιστοποίηση επιχειρήσεων μαζικής εστίασης οι οποίες διαθέτουν γεύματα, τα οποία έχουν παραχθεί χρησιμοποιώντας ένα ή περισσότερα συστατικά βιολογικής γεωργίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απονομή της πιστοποίησης συνιστούν η αυστηρή τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, οι κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης των πρώτων υλών, ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων, έτσι ώστε να αποτρέπεται ο κίνδυνος ανάμειξης ή/και επιμόλυνσης των προϊόντων. Επιπλέον κριτήρια αποτελούν η ποιότητα των ελαίων τηγανίσματος, η εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων καθαρισμού και απολύμανσης, η κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού ως προς τις απαιτήσεις του προτύπου ‘’BIO Kouzina’’, ο τρόπος επισήμανσης των εδεσμάτων, η σωστή χρήση του όρου «βιολογικό» και του λογοτύπου ‘’BIO Kouzina’’ και τέλος η διαχείριση παραπόνων πελατών.

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 675 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 9 πισίνες, γυμναστήριο, Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο