Τα νέα των μελών μας

Creta Maris Beach Resort: Ετήσια άσκηση ετοιμότητας στο Creta Maris Beach, με την ενεργή συμμετοχή του Προξενείου της Μ

undefined

 

Με μεγάλη επιτυχία το Creta Maris Beach Resort πραγματοποίησε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, την ετήσια άσκηση ‘’Διαχείρισης Κρίσης συνέπεια φυσικού φαινομένου’’ στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. 

Έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την πρόληψη, έγκαιρη προετοιμασία και προστασία των εργαζόμενων και των επισκεπτών του ξενοδοχείου σε περίπτωση έκτακτου φυσικού φαινομένου, το φετινό σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εφαρμογή  της ‘’Πολιτικής Διαχείρισης Κρίσεων’’ σε περίπτωση σεισμού, με στόχο την υψηλού επιπέδου ετοιμότητα της εξειδικευμένης ομάδας εκτάκτων αναγκών, που έχει συσταθεί στο ξενοδοχείο. 

undefined

Η φετινή άσκηση προσέλκυσε το έμπρακτο ενδιαφέρον των Βρετανικών διπλωματικών αρχών, όπως αυτό εκφράστηκε με την ενεργή συμμετοχή της Υποπροξένου της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη, κας Αριστέας Χουρδάκη, την οποία υποδέχθηκε στους χώρους του ξενοδοχείου ο κ. Ανδρέας Μεταξάς, με τη διττή ιδιότητα ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μεταξά και Επίτιμος Πρόξενος των Σκανδιναβικών χωρών Ανατολικής Κρήτης.

undefined

Στην άσκηση επίσης συμμετείχαν: ο Διοικητής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηρακλείου, Αρχιπύραρχος Ιωάννης Μαραγκάκης, ο Περιφερειακός Διοικητής Λιμενικού Σώματος Κρήτης Αρχιπλοίαρχος Αλεξανδράκης Γεώργιος και η Λιμενάρχης Χερσονήσου, κα Αθανασία Περισυνάκη, ο Διοικητής 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης Πύραρχος Τσικαλάς Γεώργιος, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, κ. Γεώργιος Μακρογιαννάκης, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χερσονήσου, ο ιατρός εργασίας και ο τεχνικός ασφαλείας του ξενοδοχείου, το ΕΚΑΒ Κρήτης, το ιατρικό κέντρο Χερσονήσου «Cretan Medicare», ο Ερυθρός Σταυρός με τους Σαμαρείτες Διασώστες, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χερσονήσου, και τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου. 

undefined

Την άσκηση παρακολούθησαν ως παρατηρητές ο εκπρόσωπος Υπουργείου Τουρισμού,  κος Άρης Στρατάκης,  ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης, κος Ιωάννης Κουφάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κος Ιωάννης Μαστοράκης, ο Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, κος Κουμπαράκης Δημήτριος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Επιθεώρησης, Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία Ν. Ηρακλείου, κος Μαραυγάκης Μιχάλης, και η Διευθύντρια Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Ευφροσύνη Τζαγκαράκη. 

undefined

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιου Λέκκα και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Πριν την άσκηση, ο Καθηγητής κ. Λέκκας, έδωσε εξειδικευμένη διάλεξη με θέμα: «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών σε Ξενοδοχειακό Περιβάλλον», ενισχύοντας τη γνώση των εργαζομένων του Creta Maris, ως προς την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. 

Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort:

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975, σε απόσταση αναπνοής από τη Χερσόνησο και μόλις 25 λεπτά (24 χλμ.) από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου. Με δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, το Creta Maris Beach Resort συνδυάζει την παράδοση και την πολυτέλεια σε μια όμορφη παραλία, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την αυθεντική κρητική φιλοξενία. 

Φωτογραφίες θα βρείτε στο παρακάτω link:

https://we.tl/t-BrBmOKWvor 

Φωτογραφίες του ξενοδοχείου θα βρείτε σε υψηλή ανάλυση στην ιστοσελίδα:

https://www.cretamaris.gr/media-and-photo-gallery-crete-hotel/photos 

###

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο