Τα νέα των μελών μας

Creta Maris Beach Resort: Άσκηση Εκκένωσης

Tο ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές πραγματοποίησε για πρώτη φορά, στις 09 Οκτωβρίου 2012 μία καθολική προσομοίωση εκκένωσης των χώρων του λόγω πυρκαγιάς.  Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης η φωτιά προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου στο χώρο της κουζίνας του κεντρικού εστιατορίου «Κόσμος». Όλοι οι διαμένοντες του ξενοδοχείου είχαν ενημερωθεί και συμμετείχαν με τη θέληση τους στη διαδικασία χωρίς να υπάρξει ανησυχία ή πανικός.

Στις 11:00πμ και μετά από έκρηξη στην κουζίνα του εστιατορίου, η  συντήρηση του ξενοδοχείου και ο διευθυντής ενημερώθηκαν άμεσα και εφόσον, στα πλαίσια του σεναρίου, διαπιστώθηκε πως η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη αποφασίστηκε εκκένωση ξενοδοχείου. Άμεσα κλήθηκε να παρέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο από το Ιατρικό κέντρο Χερσονήσου. Η Αστυνομία, ο Δήμος, και η Δημοτική Αστυνομία μαζί με την Ομάδα Πυρασφάλειας του ξενοδοχείου απέκλεισε άμεσα τον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου και διεκόπη η κυκλοφορία περιμετρικά. Με οργάνωση και χωρίς να προκληθεί πανικός εκκενώθηκαν τα δωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι κοντά στην εστία της πυρκαγιάς από την άρτια εκπαιδευμένη ομάδα πυρασφάλειας του ξενοδοχείου.

Η άσκηση εκκένωσης του ξενοδοχείου διήρκησε συνολικά 40 λεπτά.
Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση της άρτιας οργάνωσης της ομάδας πυρασφάλειας του ξενοδοχείου και συνεπώς η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η επιτυχία της άσκησης γεμίζει ικανοποίηση τα μέλη του Creta Maris Beach Resort και συνιστά λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για άλλες ξενοδοχειακές μονάδες, δεδομένου ότι ανάλογη ενέργεια δεν έχει σημειωθεί ξανά στο παρελθόν στην περιοχή της Κρήτης.

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 675 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο