Τα νέα των μελών μας

Costa Nostrum: Συνεργασία Costa Nostrum και ΕΛΚΕΘΕ

undefined

 

 

Παρουσιάστηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, στο ευρύ κοινό η έναρξη μιας άκρως εποικοδομητικής συνεργασίας, μεταξύ της Costa Nostrum και του ΕΛΚΕΘΕ – Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ενυδρείου Κρήτης CretAquarium.

Στα πλαίσια της παρουσίασης, συζητήθηκαν οι στόχοι και οι βασικοί πυλώνες της νέας συνεργασίας, η οποία αναμένεται να συμβάλει στην ανάδειξη, την αξιοποίηση και την προώθηση:

  • Του ναυτικού και βιώσιμου τουρισμού, των αειφόρων παραλιών, της θαλάσσιας οικονομίας, του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος και η υλοποίηση καινοτόμου κοινής στρατηγικής και συνεργασίας για την ανάπτυξη στον τομέα της Γαλάζιας Ανάπτυξης.

Σε μια εποχή οικονομικής και γενικότερης κρίσης, η σύνδεση και η στενή συνεργασία εκπαιδευτικών και ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων για ένα ευρύ κοινό σκοπό, όπως είναι η προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος και η ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού με ποικίλα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς, όσο και για τον ίδιο τον τουριστικό τομέα, κρίνεται ως επιχειρηματική και κοινωνική αναγκαιότητα.

undefined

Παρόντες στην παρουσίαση της νέας αυτής συνεργασίας, ήταν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ΕΛΚΕΘΕ Δρ. Aριστομένης Καραγεώργης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης κος Ξυλούρης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χερσονήσου κος Αναστασάκης, επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ, επιστημονικοί φορείς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο