Τα νέα των μελών μας

Costa Nostrum: Πρακτική Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στις Πιστοποιημένες Αειφόρες Παραλίες, τριών ξενοδοχειακών μονάδων

 

undefined

 

Είναι ευρέως γνωστό ότι ετησίως παράγονται δισεκατομμύρια τόνοι αποβλήτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ χιλιάδες τόνοι από τα απόβλητα αυτά καταλήγουν να ρυπαίνουν τις παραλίες της Μεσογείου με αρνητικά αποτελέσματα τόσο για το παράκτιο περιβάλλον, αλλά και για το τουριστικό προϊόν της κάθε παράκτιας χώρας.

Η ανάγκη μετάβασης σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας είναι άκρως επιτακτική.

Στα πλαίσια αυτά, η Costa Nostrum θέλοντας να συμβάλει στη διάδοση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, αλλά και να συνεισφέρει στην ευρεία εξάπλωση της ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας, υπέγραψε στις 17 Αυγούστου 2021, σύμφωνο συνεργασίας με τις συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές μονάδες Apollonia Beach Resort & Spa, Creta Maris Beach Resort του Metaxa Hospitality Group και TUI MAGIC LIFE Candia Maris επίσης του Metaxa Hospitality Group, καθώς και με την εταιρεία 3D printing, GET 3D και το τεχνικό γραφείο ΑΕΛΙΑ – Αειφόρος Μηχανική, για την πιλοτική δημιουργία νέων χρηστικών προϊόντων από τα απόβλητα συσκευασίας PET που απορρίπτονται στις πιστοποιημένες αειφόρες παραλίες Costa Nostrum – Sustainable Beaches.

undefined

Στα πλαίσια της συνεργασίας, οι τρείς (3) ξενοδοχειακές μονάδες, Apollonia Beach Resort & Spa, Creta Maris Beach Resort, TUI MAGIC LIFE Candia Maris, θα συλλέξουν μια μικρή ποσότητα φιαλών (PET) από τις πιστοποιημένες αειφόρες παραλίες τους και θα τα παραδώσουν στην Costa Nostrum, GET3D και ΑΕΛΙΑ Αειφόρος Μηχανική, οι οποίες με την σειρά τους θα προσπαθήσουν για την πιλοτική κατασκευή ενός νέου χρηστικού αντικειμένου, και το οποίο θα προέρχεται από την ανακύκλωση των φιαλών PET.

Ευχή όλων μας είναι η συγκεκριμένη πιλοτική δράση να στεφθεί με επιτυχία και σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό ένα νέο χρηστικό προϊόν, το οποίο θα προέρχεται από την ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας, φιάλες PET, που θα έχουν συλλεχθεί από τις πιστοποιημένες αειφόρες παραλίες Costa Nostrum – Sustainable Beaches.

undefined

Φώτο, από αριστερά προς τα δεξιά:

κ. Μανώλης Βελιδάκης, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc, Διευθύνων Σύμβουλος της GET3D

κ. Βασίλης Ζησιμόπουλος, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΛΙΑ – Αειφόρος Μηχανική και Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Costa Nostrum

κ. Νίκος Βλασιάσης, General Manager της ξενοδοχειακής μονάδας Creta Maris Beach Resort

κ. Σεραφείμ Καρουζάκης, General Manager της ξενοδοχειακής μονάδας TUI MAGIC LIFE Candia Maris

και κ. Σταύρος Παπαδογιάννης, Product Development Manager της ξενοδοχειακής μονάδας Apollonia Beach Resort & Spa

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο