Τα νέα των μελών μας

Costa Nostrum: Παρουσίαση Costa Nostrum στο Μνημόνιο Συνεργασίας της Π. Κρήτης με τους Δήμους και τους Ξενοδόχους

undefined

 

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, η Περιφέρεια Κρήτης, Δήμαρχοι και ξενοδόχοι, υπέγραψαν Μνη-μόνιο Συνεργασίας για την μείωση των απορριμμάτων στις παραλίες, στα πλαίσια του Ευρωπα-ϊκού Προγράμματος Med BLUE ISLANDS.

Στην ημερίδα αυτή, παρουσιάστηκε ως εφαρμοσμένη “Καλή Πρακτική” σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρωτόκολλο Πιστοποίησης για την Αειφόρο Διαχείριση και Ανάπτυξη των Παραλιών της Μεσογείου Costa Nostrum – Sustainable Beaches.

undefined

Στην ίδια ημερίδα, ως επίσης εφαρμοσμένη “Καλή Πρακτική” σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του ίδιου Ευρωπαϊκού Προγράμματος, Med BLUE ISLANDS, παρουσιάστηκαν στους παρευρισκόμενους οι κάδοι “Smart Green Bin for Beaches” που κατασκευάστηκαν από την ΑΕΛΙΑ Αειφόρο Μηχανική και την Costa Nostrum.

undefined

 

Και οι δύο αυτές «προτάσεις», εκτός του ότι χαρακτηρίστηκαν ως εφαρμοσμένες καλές πρακτι-κές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέρουν μια ολιστική προσέγγιση τόσο στην βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων που παράγονται εντός της παραλιακής ζώνης – παραλίας, όσο και στην γενικότερη βιώσιμη ανάπτυξη και διαχείριση της παραλίας, αλλά και στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου, άκρως απαραίτητου για όλο τον Μεσογειακό χώρο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο