Τα νέα των μελών μας

Costa Nostrum: Candia Maris – Αυτόνομο Σύστημα Απεικόνισης σε Πραγματικό Χρόνο των Καιρικών Δεδομένων της Παραλίας

undefined

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η πειραματική δοκιμή κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου 2018 ενός αυτόνομου συστήματος μέτρησης, καταγραφής και απεικόνισης σε πραγματικό χρόνο των καιρικών δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων της θερμοκρασίας του νερού και του ύψους κύματος της θάλασσας), με αποτέλεσμα από την αρχή της νέας τουριστικής περιόδου 2019, η ξενοδοχειακή μονάδα Candia Maris Resort & Spa που βρίσκεται στην Αμμουδάρα Ηρακλείου Κρήτης, να είναι εξοπλισμένη με τον συγκεκριμένο μηχανισμό.  

undefined

Η Costa Nostrum σε συνεργασία με την ΑΕΛΙΑ Αειφόρος Μηχανική, ανέπτυξαν και υλοποίησαν μια αρκετά οικονομική καινοτόμα συσκευή που δίνει την δυνατότητα της live μέτρησης, καταγραφής και απεικόνισης των καιρικών δεδομένων της παραλιακής ζώνης – παραλίας, όπως: θερμοκρασία, ένταση αέρα, ένταση ηλιακής ακτινοβολίας, υγρασία, αλλά και ύψος κύματος και θερμοκρασία νερού. Στόχος της καταγραφής αυτής είναι η ενημέρωση των επισκεπτών της ξενοδοχειακής μονάδας, αλλά και των επισκεπτών της ιστοσελίδας της πιστοποιημένης παραλίας Costa Nostrum Sustainable Beach σε πραγματικό χρόνο. H στιγμιαία καταγραφή των καιρικών δεδομένων προβάλλεται στο ευρύ κοινό μέσω του ιστότοπου της Costa Nostrum, του mobile application της Costa Nostrum, μέσω του ιστότοπου της συνεργαζόμενης ξενοδοχειακής μονάδας και φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα προβολής των δεδομένων σε όλες τις οθόνες (τηλεοράσεις, PCs κλπ) της συνεργαζόμενης ξενοδοχειακής μονάδας. Στο Candia Maris Resort & Spa οι συγκεκριμένες πληροφορίες απεικονίζονται σε μια μεγάλη οθόνη τηλεόρασης στην κεντρική reception του ξενοδοχείου δίνοντας την δυνατότητα της άμεσης πληροφόρησης στους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Με την τοποθέτηση της συγκεκριμένης συσκευής επιλύεται και ένα μεγάλο πρόβλημα; της ενημέρωσης των εν δυνάμει επισκεπτών της ξενοδοχειακής μονάδας σε ερωτήσεις σχετικά με τον καιρό και την θερμοκρασία του νερού της θάλασσας, που απασχολούσαν σε καθημερινή βάση το guest service department του ξενοδοχείου, από πελάτες που σχεδίαζαν να επισκεφτούν την ξενοδοχειακή μονάδα στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Τέλος το συγκεκριμένο σύστημα έχει την δυνατότητα πρόβλεψης του καιρού σε εβδομαδιαία βάση, προσφέροντας ακόμα περισσότερες πληροφορίες στους πελάτες της ξενοδοχειακής μονάδας. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο