Τα νέα των μελών μας

Costa Nostrum: Ανασκόπηση 2020

 

undefined       

 

Το 2020 ήταν μια πρωτοφανής και ιστορική χρονιά για όλους μας, ειδικά για τον κλάδο του τουρισμού. Παρόλα αυτά, όλοι μας καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να θέσουμε τις βάσεις για τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και ακόμη πιο δυνατά διαθέσιμα εργαλεία.

Στην προσπάθειά μας αυτή συναντήσαμε αρκετούς συνοδοιπόρους, αλλά και νέους συνεργάτες, που πιστεύουμε ότι μαζί θα αποτελέσουμε τον κινητήριο μοχλό για να επανοικοδομήσουμε τον Μεσογειακό Τουρισμό με αειφόρες βάσεις αλλά και μεγαλύτερους στόχους.

Δείτε την ανασκόπησή μας. 

undefined

2 Δεκεμβρίου, 2020 – Τον γύρο της Ελλάδας κάνει το έργο της Costa Nostrum μέσω του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και του προγράμματος Mistral

Πανελλήνιες διαστάσεις για ακόμα μία φορά έλαβε το έργο της Costa Nostrum, αφού διακρινόμενη ως “Καλή Πρακτική” στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mistral του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. διαδόθηκε σε πάνω από 45 Μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες και portal) σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

——————- 

20 Νοεμβρίου, 2020 – Η Costa Nostrum συμμετείχε στο webinar “The Mediterranean and Coastal Tourism – Current Scenarios and Shaping Future Tourism”

Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς η συμμετοχή και η παρουσίαση του έργου μας, μέσω του Ιδρυτή της Costa Nostrum, κ. Βασίλη Ζησιμόπουλου, σε ένα άκρως σημαντικό webinar, BIENNALE HABITAT 2020-2022, «The Mediterranean and Coastal Tourism – Current Scenarios and Shaping Future Tourism», σχετικά με τον τουρισμό και πώς αυτός διαμορφώνεται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ 

——————-

17 Νοεμβρίου, 2020 – Συνέντευξη της Costa Nostrum στο Radio Agora σχετικά με το πρόγραμμα Mistral

Στα πλαίσια του προγράμματος Mistral (Interreg Mediterranean), το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) στοχεύοντας στην ανάδειξη των αειφόρων τεχνολογιών ως “κλειδί” για την Γαλάζια Ανάπτυξη, επέλεξε την Costa Nostrum μεταξύ 29 ακόμα ελληνικών και ευρωπαϊκών προτάσεων, ως εφαρμοσμένη “Καλή Πρακτική” με σκοπό τη διάδοσή της μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ 

——————- 

15 Οκτωβρίου, 2020 – Η Costa Nostrum στο International Tourism Event – Rethinking Tourism – Croatia, organized by Hrvatska Gospodarska Komora

Η Costa Nostrum συμμετείχε στο International Rethinking Tourism B2B Event, που οργανώθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Κροατίας. Ο CEO μας κ. Βασίλης Ζησιμόπουλος, ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

——————- 

10 Αυγούστου, 2020 – Η Costa Nostrum στην πρώτη γραμμή της ανάκαμψης του Τουρισμού

“Ν’ αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο.

Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.”

(Καζαντζάκης, Ασκητική)

Ορμώμενοι από αυτό το πνεύμα, στην πιο δύσκολη περίοδο της τελευταίας 30ετίας για τον κινητήριο “μοχλό” της ελληνικής οικονομίας, τον Τουριστικό Κλάδο, ο οποίος έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα από την παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, αναλαμβάνουμε την δική μας ευθύνη ως Costa Nostrum, για να βάλουμε ένα μικρό «λιθαράκι» στην ανοικοδόμηση του τουριστικού οικοδομήματος θέλοντας να δώσουμε τόσο την απαραίτητη ώθηση, όσο και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, στις επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

——————- 

20 Ιουλίου, 2020 – Αναβάθμιση Συνεργασίας μεταξύ ΕΛΚΕΘΕ & Costa Nostrum

Σε μια εποχή οικονομικής και γενικότερης κρίσης, η σύνδεση και η στενή συνεργασία εκπαιδευτικών και ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων για έναν ευρύ κοινό σκοπό, όπως είναι η προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος και η ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού με ποικίλα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, τόσο για τους τουριστικούς προορισμούς, όσο και για τον ίδιο τον τουριστικό τομέα, κρίνεται ως επιχειρηματική και κοινωνική αναγκαιότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

——————- 

21 Μαΐου, 2020 – Διπλή πρόκριση για την Costa Nostrum στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Με χαρά, αλλά και με συγκρατημένο ενθουσιασμό, λόγω της παγκόσμιας κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι τιμή μας να σας ανακοινώσουμε ότι η πρόταση της Costa Nostrum αναφορικά με το πρότυπο «Costa Nostrum – Sustainable Beaches» για την Αειφόρο Διαχείριση και Ανάπτυξη των παραλιών της Μεσογείου, προκρίνεται στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment – EBAE), στην κατηγορία BUSINESS AND BIODIVERSITY.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

——————- 

4 Μαΐου, 2020 – Πρωτόκολλο για την λειτουργία των παραλιών σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία από τον Covid-19

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και αναλογιζόμενοι την κατάσταση που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες ενόψει της φετινής ιδιαίτερης καλοκαιρινής περιόδου, σχεδιάσαμε μια σειρά από προτάσεις για την λειτουργία των δημόσιων, αλλά και ιδιωτικά διαχειριζόμενων παραλιών από ξενοδοχειακές μονάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

——————- 

12 Μαρτίου, 2020 – Ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης για τα απορρίμματα στις παραλίες

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, η Περιφέρεια Κρήτης, Δήμαρχοι και ξενοδόχοι, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την μείωση των απορριμμάτων στις παραλίες, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MedBLUEISLANDS. Στην ημερίδα αυτή, παρουσιάστηκε ως εφαρμοσμένη “Καλή Πρακτική” σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρωτόκολλο Πιστοποίησης για την Αειφόρο Διαχείριση και Ανάπτυξη των Παραλιών της Μεσογείου Costa Nostrum – Sustainable Beaches. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ 

——————- 

5 Φεβρουαρίου, 2020 – Παρουσίαση Συνεργασίας μεταξύ ΕΛΚΕΘΕ & Costa Nostrum

Παρουσιάστηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, στο ευρύ κοινό η έναρξη μιας άκρως εποικοδομητικής συνεργασίας, μεταξύ της Costa Nostrum και του ΕΛΚΕΘΕ – Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ενυδρείου Κρήτης CretAquarium. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

——————-  

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Βασίλης Ζησιμόπουλος

Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, M.Sc.

CEO – Founder

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο