Τα νέα των μελών μας

COSMOTE: Πρώτη στην Ελλάδα είναι έτοιμη για την τεχνολογία 5G Stand-Alone

 

Το επόμενο βήμα στον τομέα των ασύρματων επικοινωνιών ετοιμάζεται να κάνει η COSMOTE, καθώς έχει ολοκληρώσει την αναβάθμιση των υποδομών δικτύου κινητής 5ης γενιάς σε 5G Stand-Alone (SA), που θα «ξεκλειδώσουν» ακόμα υψηλότερη ταχύτητα download και upload, μηδενική απόκριση (latency), βελτιωμένη κάλυψη σε κλειστούς χώρους και ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία στις επικοινωνίες. Οι τεχνικές δοκιμές για τη λειτουργία του 5G SA έχουν επίσης ολοκληρωθεί, ενώ η εμπορική του διάθεση από την COSMOTE αναμένεται μέσα στο  2024.

Το 5G SA θα μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες, όπως αυτή του «τεμαχισμού» των δικτυακών πόρων της υποδομής 5G (dynamic network slicing). Ειδικότερα, ένα τεμάχιο δικτύου (network slice) είναι ένα εικονικό δίκτυο με παροχή εξειδικευμένων χαρακτηριστικών (εύρος ζώνης, απόκριση κτλ.). Το κάθε network slice είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των διαφόρων εφαρμογών που χρησιμοποιεί ο χρήστης σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθετες αγορές, καθώς επιτρέπει τη δημιουργία πολλών, παραμετροποιημένων και ανεξάρτητων μεταξύ τους δικτύων, που βρίσκονται σε κοινή υποδομή.

«Συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, και χάρη στην εντατική δουλειά των ανθρώπων μας, ετοιμάσαμε πρώτοι το δίκτυό μας για να υποδεχτεί το 5G SA. Πρόκειται για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης του δικτύου 5G, που θα απελευθερώσει τις απεριόριστες δυνατότητές του και θα φέρει τους καταναλωτές, αλλά και τις επιχειρήσεις, πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit. Επόμενος στόχος μας, η εμπορική διάθεση του 5G SA μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.», δήλωσε σχετικά ο κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο