Τα νέα των μελών μας

COSMOTE: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού δημόσιου τομέα παρουσιάστηκε σε όλο τον κόσμο στην MWC 2024 από την Telecom

Τα μεγάλα βήματα που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην ψηφιακοποίηση του ελληνικού δημόσιου τομέα, ανέδειξε η Telekom, μέλος της οποίας είναι και η COSMOTE, στο Mobile World Congress (MWC) 2024 της Βαρκελώνης. Στην παρουσίαση με θέμα «Το ταξίδι της Ελλάδας σε έναν ψηφιακό δημόσιο τομέα», συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μαζί με την κα. Dominique Leroy, Μέλος του Συμβουλίου Διεύθυνσης της Telekom, Υπεύθυνη για την Ευρώπη και τον κ. Γρηγόρη Χριστόπουλο, Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κυρανάκης μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία με την COSMOTE στην υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων έργων τεχνολογίας προς όφελος των πολιτών, όπως ο «Ψηφιακός Βοηθός» – «mAigov», που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), ενώ αναφέρθηκε στα μελλοντικά πλάνα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Κτηματολόγιο και τη Ναυτιλία. Η κα. Leroy σχολίασε την εντυπωσιακή πρόοδο της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η χώρα αποτελεί παράδειγμα ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ευρώπη. Ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε αισιόδοξος για την ψηφιακοποίηση του δημοσίου τομέα τα επόμενα χρόνια, χάρη στη δύναμη της τεχνολογίας και την αξιοπιστία της COSMOTE και της Telekom.

28.02.2024 Barcelona Mobile World Congress;
Messestand Deutsche Telekom AG Interview Greece´s Journey Public Sector mit Dominique Leroy
Editorial use only in direct correlation with Deutsche Telekom AG. / Nur zur redaktionellen Verwendung im direkten Zusammenhang mit der Deutschen Telekom AG / Persoenlichkeitsrechte sind nicht abgeklaert!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του MWC, στο περίπτερο της Telekom, που συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, είχαν ξεχωριστή θέση τα μεγάλα έργα ICT που έχουν υλοποιηθεί από την COSMOTE και συμβάλλουν καθοριστικά στην ψηφιακοποίηση της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών ήταν έργα που αφορούν στον τομέα του e-health, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) και το myhealth app.

Τι παρουσίασε η Telekom στο MWC 2024

Στο MWC 2024, η Telekom έδωσε μια «γεύση» από το μέλλον, εστιάζοντας στις καινοτομίες που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και πώς μπορεί το «Magenta AI» να βελτιώσει την καθημερινότητά μας. 

Smartphones τεχνητής νοημοσύνης

Σε συνεργασία με τις Qualcomm και Brain.ai, η Telekom παρουσίασε το όραμά της για τα smartphones τεχνητής νοημοσύνης με το «T Phone», στο οποίο ένας ψηφιακός ΑΙ βοηθός αντικαθιστά τις αμέτρητες εφαρμογές.

Το router του αύριο

Με το «Concept T» και χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά παραδείγματα σχεδιασμού, η Telekom παρουσίασε πώς οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε ένα κλασικό router. Ως βοηθό της είχε την «Emma», ένα εντυπωσιακό άβαταρ με τη μορφή ολογράμματος βασισμένο στην τεχνολογία ΑΙ που έκανε διάλογο με τους χρήστες. Επιπλέον, στο περίπτερο της εταιρείας υπήρχε και ένα router με τη μορφή ρομπότ, που μπορεί να περιπλανηθεί στο σπίτι και να λειτουργήσει ως ψηφιακός βοηθός, δίνοντας πληροφορίες για την κατανάλωση ρεύματος, για το αν χρειάζονται πότισμα τα φυτά κ.ά.

«Μobile mast to go» φορητός σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας

Το «Μobile mast to go» είναι ένας φορητός σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας για την ανταπόκριση σε έκτακτες ανάγκες κάλυψης 4G και 5G, όπως σε εταιρικές εγκαταστάσεις, σε περιοχές που έχουν πληγεί από καιρικά φαινόμενα, σε μεγάλες εκδηλώσεις, αλλά και σε αθλητικές διοργανώσεις όπως το Euro 2024, στο οποίο και θα αξιοποιηθεί. Το έργο υλοποιείται από κοινού από τις εταιρείες Meiré und Meiré, elastique. και Grosse8 για την Telekom.

Λύσεις IoT

Στο περίπτερό της, η Telekom έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο παγκόσμιο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και στο πώς αυτό μπορεί να εξελίξει τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ευρώπη. Στο περίπτερο παρουσιάστηκαν διασυνδεδεμένες συσκευές, μικρά ρομπότ, τα οποία λειτουργούν αυτόνομα και μπορεί κάποιος να διαχειριστεί εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας τις υποδομές της Telekom. Αυτά τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη γεωργία, για τον καθαρισμό θαλασσών, πάρκων, για να ρίχνουν αλάτι στον δρόμο όταν χιονίζει κ.ά.

Στο φετινό MWC συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 εκθέτες από όλο τον κόσμο, ενώ η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε ρεκόρ με περισσότερα από 100.000 στελέχη και επαγγελματίες από περίπου 200 χώρες του κόσμου.

Σχετικά με την Telekom:

Η Telekom είναι ένας από τους κορυφαίους ομίλους τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, με περισσότερους από 252 εκατομμύρια πελάτες κινητής τηλεφωνίας, 25 εκατομμύρια συνδέσεις σταθερής και 22 εκατομμύρια ευρυζωνικές συνδέσεις. Παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες σταθερού ευρυζωνικού δικτύου, κινητών επικοινωνιών, Internet και τηλεόρασης για ιδιώτες, καθώς και λύσεις τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT) για επιχειρήσεις και εταιρικούς πελάτες. Έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, περίπου 200.000 εργαζόμενους και έσοδα 112 δισ. ευρώ (2023). Οι δραστηριότητες της Telekom επεκτείνονται διαρκώς σε νέους τομείς.

Το brand «T» της Telekom, αποτελεί το πολυτιμότερο brand τηλεπικοινωνιών στον κόσμο και το κορυφαίο brand στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη μελέτη “Brand Finance Global 500” για το 2024, που δημοσιεύτηκε από το βρετανικό ινστιτούτο έρευνας αγοράς Brand Finance, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Το brand «T» βρίσκεται στην ένατη θέση ανάμεσα στα δέκα πολυτιμότερα brands στον κόσμο, αποτελώντας τη μοναδική ευρωπαϊκή εταιρεία στο top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο