Τα νέα των μελών μας

COCA COLA 3E: Ψηφιακή Πλατφόρμα Zero Waste Horeca Hub για επιχειρήσεις καφεστίασης και φιλοξενίας (HORECA)

 

 

Είστε επιχείρηση του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας;

Σας ενδιαφέρει, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για την επιχείρησή σας:

  •  να εκπαιδευτείτε σε θέματα κυκλικής οικονομίας
  • να μειώσετε τα απόβλητά σας, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και μειώνοντας συγχρόνως και το λειτουργικό σας κόστος και
  • να λάβετε Διάκριση;

Κάνετε τώρα εγγραφή στην ψηφιακή πλατφόρμα ZeroWasteFuture.gr και γίνετε μέλη του 1ου Zero Waste HoReCa Δικτύου στην Ελλάδα!

Οι επιχειρήσεις καφεστίασης και φιλοξενίας (HORECA) μπορούν να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», ακολουθώντας 5 απλά βήματα:

1. Εγγραφή: επίσκεψη στην ηλεκτρονική διεύθυνση ZeroWasteFuture.gr και εγγραφή στην πλατφόρμα.
2. Ενημέρωση: διάθεση χρήσιμου υλικού αναφορικά με τη μετάβαση της επιχείρησης στην κυκλική οικονομία.
3. Εκπαίδευση: παρακολούθηση ψηφιακών επιμορφωτικών σεμιναρίων σχετικά με την κυκλική οικονομία και τους τρόπους ορθής διαχείρισης απορριμμάτων.
4. Καταγραφή απορριμμάτων: καταγραφή των απορριμμάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία της επιχείρησης σε εβδομαδιαία βάση, για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.
5. Διάκριση: δυνατότητα Zero Waste Διάκρισης της κάθε επιχείρησης ως Χρυσή, Αργυρή ή Χάλκινη μέλος του 1ου ψηφιακού Zero Waste HoReCa Network, μετά την επιτυχημένη εκπαίδευση και την καταγραφή των μετρήσιμων αποτελεσμάτων της.

Έως σήμερα, το Δίκτυο Zero Waste Horeca Hub αριθμεί περισσότερα από 1.100 μέλη σε όλη την Ελλάδα και, στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος, έχουν ενημερωθεί και ευαισθητοποιηθεί περισσότεροι από 1.300.000 πολίτες, μέσω δράσεων που επικεντρώνονται στην πρόληψη, την ανακύκλωση και στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Επίσης, τον περασμένο Ιούλιο, απονεμήθηκαν οι πρώτες 53 Zero Waste Διακρίσεις (6 Χρυσές, 37 Αργυρές και 10 Χάλκινες Διακρίσεις), σε επιχειρήσεις του κλάδου Καφεστίασης και Φιλοξενίας (HORECA), που αποτελούν μέλη του 1ου Δικτύου Zero Waste HoReCa (https://www.zerowastefuture.gr/zero-waste-horeca), καθώς και ειδικά χρηματικά έπαθλα σε 3 επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ή υπό δύσκολες συνθήκες πρωτοβουλίες, που ανέλαβαν στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης: 210 8224481, email: zwhoreca@ecorec.gr 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση, ώστε μαζί να συμβάλλουμε στην υποστήριξη του κλάδου HoReCa και στη δημιουργία ενός περιβαλλοντικά υπεύθυνου δικτύου επιχειρήσεων που θα λειτουργούν με βιώσιμο τρόπο.

 

Με εκτίμηση,

Φίλιππος Κυρκίτσος

Δρ. Περιβαλλοντολόγος

Πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο