Τα νέα των μελών μας

Clio Muse Tours: Η Clio Muse Tours ανάμεσα στις 25 νικήτριες στον Διαγωνισμό Νεοφυών Επιχειρήσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών

 

undefined

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) ανακοίνωσε τις 25 νικήτριες εταιρείες του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Νεοφυών Επιχειρήσεων αναγνωρίζοντας τη μοναδική συνεισφορά τους στον βιώσιμο και υπεύθυνο τουρισμό και στην υλοποίηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών

Ο διαγωνισμός, που έγινε με την υποστήριξη του Δικτύου Καινοτομίας των Ηνωμένων Εθνών, προσέλκυσε περίπου 10.000 αρχικές υποψηφιότητες.  

Ανάμεσα στις νικήτριες εταιρείες από 18 συνολικά χώρες, είναι και η ελληνική Clio Muse Tours που βραβεύτηκε για τον Στόχο 8 “Αξιοπρεπής Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη”. 

Η Clio Muse ιδρύθηκε το 2014 με στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας πολιτιστικής συνείδησης αναπτύσσοντας τεχνολογικά εργαλεία που θα πρωτοπορήσουν ως παγκόσμιοι ψηφιακοί ξεναγοί. Σήμερα, με περισσότερες από 300 ψηφιακές ξεναγήσεις στο portfolio της, η Clio Muse εξειδικεύεται στην ανάπτυξη περιεχομένου για θεματικές ξεναγήσεις, όπως ιστορίας, γαστρονομίας, αρχιτεκτονικής, σκοτεινού τουρισμού. Η Clio Muse δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού να δημιουργήσουν ακουστικές και εικονικές ξεναγήσεις για διάσημα αξιοθέατα, περιπάτους στην πόλη και roadtrips.  

Οι 25 φιναλίστ επιλέχθησαν από διεθνή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από κορυφαίους σε όλο τον τουριστικό τομέα, με κριτήρια όπως η δυνατότητα των νεοφυών επιχειρήσεων να συμβάλουν σε έναν συγκεκριμένο Στόχο, η ικανότητά τους να αναπτυχθούν και η ωριμότητα τόσο του προϊόντος όσο και της ομάδας πίσω από αυτό. 

undefined

«Οι νικητές δείχνουν τη δύναμη των νέων ιδεών για τη μεταμόρφωση του τομέα μας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Ζουράμπ Πολολικασβίλι αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα του τουρισμού να συμβάλει σε όλους τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. 

«Αγκαλιάζοντας την καινοτομία, μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το δυναμικό και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για ανθρώπους και πλανήτες μέσω του τουρισμού. Τους συγχαίρω όλους και ανυπομονώ να δω αυτές τις νεοφυείς εταιρείες να μεγαλώνουν και να γίνουν δύναμη θετικής αλλαγής», είπε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ. 

Σχολιάζοντας την βράβευση της Clio Muse Tours, ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Φατούρος, εξέφρασε τη χαρά του για την υψηλή διάκριση της ελληνικής εταιρείας.  

«Έχουμε εργαστεί σκληρά για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού μοντέλου που θα ενδυναμώνει τους επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού, αλλά και ταυτόχρονα θα είναι βιώσιμο για τον τουρισμό. Είμαστε σίγουροι ότι το επιχειρηματικό μας μοντέλο μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε χώρα και να βοηθήσει τους επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού να αναπτυχθούν μέσα από την απεριόριστη διαθεσιμότητα που προσφέρουν οι ψηφιακές ξεναγήσεις».   

Οι νικήτριες νεοφυείς εταιρείες θα λάβουν υποστήριξη από ειδικούς για περαιτέρω ανάπτυξη, μεταξύ άλλων μέσω προγραμμάτων καθοδήγησης από τις εταιρείες Amadeus, Google, IE University, FarCo, Mastercard και ClarkeModet

Θα κληθούν επίσης να λάβουν μέρος σε διεθνείς τουριστικές εκδηλώσεις, όπως στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ισπανίας (FITUR) στο Φόρουμ Τουριστικών Τεχνολογιών Τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ σε συνεργασία με την Qatar Airways και το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού της Qatar.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα Αγγλικά στους ακόλουθους συνδέσμους:

Ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών εδώ.

Δελτίο Τύπου, φωτογραφικό υλικό και logos μπορείτε να βρείτε εδώ 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο