Τα νέα των μελών μας

Clio Muse Tours: 36% αύξηση στις κρατήσεις ακουστικών ξεναγήσεων σε σχέση με το 2019

 

undefined

Η Clio Muse Tours ταξιδεύει και φέτος στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στην 85η ΔΕΘ από τις 11-14/09/2021 που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το περίπτερό της θα βρίσκεται στη θεματική ενότητα «Ψηφιακή Ελλάδα», η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Η μέχρι τώρα πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, η οποία φαίνεται να επεκτείνεται μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου, έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία για την Clio Muse Tours ξεπερνώντας σε κρατήσεις ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για το 2021. 

Ο αριθμός των επισκεπτών στην Ελλάδα ιδιαίτερα το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου θύμισε τα νούμερα του 2019 δείχνοντας ότι ο τουρισμός στη χώρα ανακάμπτει με γρήγορους ρυθμούς. Από τις συνολικές κρατήσεις ακουστικών ξεναγήσεων της Clio Muse Tours σε 10 χώρες, το 90% αφορούσαν ελληνικούς προορισμούς. 

Συγκεκριμένα, στις ακουστικές ξεναγήσεις για αξιοθέατα σε όλη την Ελλάδα, η Clio Muse Tours είδε 36% αύξηση συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2019, ίδια ποσοστά για τον Ιούλιο και μικρή πτώση συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2019. Να σημειωθεί ότι το 2019 ήταν η χρονιά που η εταιρεία δεκαπλασίασε τα έσοδά της εξυπηρετώντας 50,000 ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο. 

undefined

Μέσα από τα στατιστικά για το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου φάνηκε ότι τα μνημεία και οι χώροι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αποτέλεσαν και αυτό το καλοκαίρι την πρώτη επιλογή των ταξιδιωτών. 

Τις πρώτες θέσεις σε κρατήσεις είχαν οι ακουστικές ξεναγήσεις και τα πακέτα με skip-the-line εισιτήρια για τον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρόπολης, το Παλάτι της Κνωσού, το Μουσείο της Ακρόπολης, η Αρχαία Αγορά Αθηνών, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. 

Η φετινή τουριστική σεζόν συνεχίζει και μας γεμίζει με αισιοδοξία, ενώ η διοργάνωση της ΔΕΘ με φυσική παρουσία στέλνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στις επιχειρήσεις από όλη τη χώρα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο