Τα νέα των μελών μας

City Unity: ILHA Conference & Alpine Center @ City Unity

undefined

Διευθυντικά στελέχη του κλάδου της πολυτελούς φιλοξενίας της Ευρώπης συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα για δύο ημέρες με σκοπό την διάχυση της μάθησης, την επαγγελματική δικτύωση και την διασκέδαση!

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το ILHA (International Luxury Hotel Association) και το Alpine Center, The Hospitality & Tourism Management Department of City Unity, όπου οι πρωτοετής σπουδαστές συμμετείχαν ως οικοδεσπότες, προσφέροντας πλήρη βοήθεια και υποστήριξη σε όλους τους συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Εξέχοντα διευθυντικά στελέχη, ελεύθεροι επαγγελματίες και σύμβουλοι του κλάδου της φιλοξενίας συναντήθηκαν στις συνεδριακές εγκαταστάσεις του Athens Ledra Hotel στις 19 – 20 Μαΐου για να ενημερωθούν πώς να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των ξενοδοχειακών τους επιχειρήσεων, αυξήσουν τα έσοδα της ξενοδοχειακής του μονάδας, και να διευρύνουν τις γνώσεις τους έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στον τομέα της φιλοξενίας.

Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες εκδηλώσεις του τομέα της φιλοξενίας, σε αυτό το πρωτοποριακό συνέδριο παρουσιάστηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που οι επιχειρήσεις πρέπει να γνωρίζουν για να παραμείνουν ανταγωνιστικές και πλήρως ενημερωμένες για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις του κλάδου από τον τομέα της πληροφορικής, μάρκετινγκ, HRM, design, Catering, και πολλά άλλα! 

undefined

Η Έλενα Σεργκέεβα, ιδρυτής πολλών επαγγελματικών blogs όπως «Πάθος για την Ελλάδα και συν-ιδρυτής της Travel Bloggers Ελλάς – το πρώτο δίκτυο ταξιδιωτικών bloggers στη χώρα – ήταν η κύρια παρουσιάστρια του συνεδρίου. 

Το συνέδριο άνοιξε ο κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, εξ ονόματος της αναπληρώτριας υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κας Έλενα Κουντουρά. Το συνέδριο περιελάμβανε 19 ομιλητές, 12 ενημερωτικές παρουσιάσεις, δύο workshops και πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης. 

Οι κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου περιελάμβαναν τον Peter Fulton – Πρόεδρος του Ομίλου της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής (EAME) / Νοτιοδυτικής Ασίας και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Hyatt Hotels Corporation που παρουσίασε το θέμα «Το μέλλον του Food & Beverage στα πολυτελή ξενοδοχεία». Ενδεικτικά ανέφερε ότι τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν άδεια εστιατόρια, με τους επισκέπτες να συρρέουν οπουδήποτε αλλού για τις γαστρονομικές τους εμπειρίες. Ποια είναι η λύση; Ο κ. Fulton συστήνει ότι τα ξενοδοχεία πρέπει  να παρακινήσουν τους chefs τους να γίνουν πιο δημιουργικοί, καθώς και να προσληφθούν ενθουσιώδεις εργαζόμενοι με διάθεση και ζήλο στη ολική εξυπηρέτηση πελατών. Για παράδειγμα, εάν ο στόχος εστιάζεται στους Millennials, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να προσλάβουν περισσότερο προσωπικό που προέρχεται από τους Millennials.

undefined

O Γεώργιος Δρακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος της Tourism Generis και Ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού παρουσίασε ομιλία με θέμα «Η διαχείριση του τουρισμού σε περιόδους κρίσης». 

Ο κ. Δρακόπουλος στο πλαίσιο της εισήγησής του ανέλυσε τις επιπτώσεις μιας χώρας η οποία βρίσκεται σε οικονομική στενότητα και κρίση, εξηγώντας πώς η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την επώδυνη αυτή κατάσταση καθώς και την έλλειψη ταλέντων και εξειδικευμένων στελεχών που σήμερα εγκαταλείπουν τη χώρα. 

Η πρόεδρος των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης, κα Βαρβάρα Αυδή μίλησε στο συνέδριο για : «Τα ιστορικά ξενοδοχεία: H τέχνη της μη σωστά διατυπωμένης πολυτέλειας visavis της συναισθηματικής εμπειρίας». Η κα Αυδή εστίασε στον ρόλο που διαδραματίζουν τα συναισθήματα στην δημιουργία αναμνήσεων αλλά και σχέσεων μεταξύ των επισκεπτών του ξενοδοχείου.

Η κα Αυδή επεσήμανε ότι «Ως φύλακες των ιστοριών και των τόπων του παρελθόντος και ως οικοδεσπότες του σήμερα πρέπει συνεχώς να διαφυλάσσουμε την ιστορία μας με την ευχή να την διατηρήσουμε παντα»

Η Carina Svensen,  – Global Brand Director της Quorvus Collection παρουσίασε μια υψηλού ενδιαφέροντος εισήγηση με θέμα : «Ο νέος ορισμός της Πολυτέλειας». Το κοινό με την ολοκλήρωση της ομιλίας της κας Svensen,  απέκτησε τεχνογνωσία ως προς τον τρόπο δημιουργίας αξιομνημόνευτων εμπειριών για τους επισκέπτες του λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η σύγχρονη πολυτέλεια έχει αλλάξει σημαντικά αλλά και την ανάγκη των ξενοδοχείων να υιοθετήσουν μια πιο πολυπολιτισμική αντίληψη και οπτική.

«Ήταν ένα εξαιρετικό, άρτια διοργανωμένο συνέδριο το οποίο κάλυπτε μια ευρεία γκάμα ενδιαφέροντων θεμάτων και αποτέλεσε σημείο έμπνευσης – πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες αναπτύχθηκαν» τόνισε ο Thomas Pfitzer, τέως CIO/CTO Aida & Costa Cruises.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η IHLA διοργάνωσε ένα ευρωπαϊκό συνέδριο με απόλυτη επιτυχία. Στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοιου τύπου συνέδρια στην Ευρώπη και αλλού.

Τέλος ο κ. Μπαράκ Hirschowitz, Πρόεδρος, του International Luxury Hotel Association, ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες του συνεδρίου Eric και Sybil Hofmann του Alpine Center, The Hospitality & Tourism Management Department of City Unity και τους σπουδαστές οι οποίοι δούλεψαν ασταμάτητα για να εξασφαλίσουν την επιτυχία του συνεδρίου μαζί με την ομάδα του Athens Ledra Hotel.

 

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο