Τα νέα των μελών μας

City Unity College: Καλές Πρακτικές στις Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Σπουδές: ‘Learning on the Job’ και Shadowing

 

undefined

 

Το τμήμα Ξενοδοχειακών και Τουριστικών σπουδών του City Unity College έχει το μοναδικό πλεονέκτημα να στεγάζεται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, το Athenian Riviera Hotel & Suites, που βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία όλο το χρόνο. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε περισσότερες ευκαιρίες μάθησης σε πραγματικές συνθήκες. Η διοίκηση και το προσωπικό και των δύο οργανισμών έχουν δημιουργήσει μια δυναμική συνέργεια και υπάρχει πλήρης εναρμόνιση στο εκπαιδευτικό μας όραμα. Για όλους μας, το επίκεντρο είναι η εκπαίδευση των νέων επαγγελματιών του κλάδου και ενεργούμε ως ομάδα προς αυτήν την κατεύθυνση. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη εμπειρία, κάθε εμπειρία είναι γνώση για το μέλλον τους.

Βασικός μας στόχος είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την ποιότητα της εκπαίδευσης και να προσφέρουμε στις σπουδάστριες και στους σπουδαστές μας καινοτόμες προσεγγίσεις και νέες εκπαιδευτικές δυνατότητες. Σε αυτό το πλαίσιο, σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση και το προσωπικό του ξενοδοχείου, εφαρμόσαμε μια καινούργια πρωτοβουλία, το Project ‘Learning on the Job’. Είναι μια νέα παροχή στο βασικό πρόγραμμα σπουδών που θα διαρκέσει όλη την Ακαδημαϊκή χρονιά. Οι σπουδάστριες/τές μας θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν δίπλα στους επαγγελματίες, το προσωπικό του ξενοδοχείου, ώστε να αποκτήσουν περισσότερη γνώση και εμπειρία σε τρία βασικά πόστα: Reception, Bar/Service, και Housekeeping. Με βάρδιες μικρής διάρκειας σε καθημερινή βάση, θα μπορούν να ζήσουν μια εξατομικευμένη μαθησιακή εμπειρία, με τους υπεύθυνους της κάθε θέσης να τους μαθαίνουν τις διαδικασίες, να τους καθοδηγούν και να τους συμβουλεύουν.

Με αυτήν την πρωτοβουλία, εισάγουμε ως εκπαιδευτικό εργαλείο και την τεχνική του shadowing. Το προσωπικό του ξενοδοχείου μετατρέπεται και αυτό σε μια ομάδα μεντόρων που, σε στενή συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, παρατηρούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές, τους παρέχουν ανατροφοδότηση και συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους. Σκοπός μας είναι να αποκτήσουν ολοκληρωμένη αντίληψη στη λειτουργία ενός ξενοδοχείου και να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τη σκέψη και την προοπτική τους.

Ως εκπαιδευτικός οργανισμός ακολουθούμε μια φιλοσοφία thinking out of the class, θέλοντας να μεταφέρουμε και να εφαρμόσουμε τη γνώση σε πραγματικά πλαίσια και συνθήκες και να εκπαιδεύσουμε μια γενιά επαγγελματιών με ήθος και σφαιρική αντίληψη. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να στελεχώσουμε τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους, αλλά πολύ περισσότερο που γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν και να αναπτύξουν παραγωγικές και διαχρονικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους, είτε είναι συνάδελφοι είτε επισκέπτες. Μαζί θα διαμορφώσουμε και θα μεταμορφώσουμε τους οργανισμούς, ώστε να γίνουν χώροι επαγγελματικής δημιουργίας και ανάπτυξης. Όλοι μαζί θα χτίσουμε το μέλλον του τουρισμού, που θα βασίζεται σε ισχυρές αξίες και ποιοτικές υπηρεσίες.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τις εκατοντάδες οικογένειες που μας έχουν εμπιστευτεί όλα αυτά τα χρόνια για την εκπαίδευση των παιδιών τους. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο