Τα νέα των μελών μας

City Unity College – Alpine Center: 34 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

undefined

Τον Οκτώβριο του 2020, το Alpine Center θα γιορτάσει το 34ο έτος παρουσίας του στην Ελλάδα ως ο κορυφαίος πάροχος εκπαίδευσης στη διαχείριση της φιλοξενίας και του τουρισμού «a la Suisse». Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1987 ως αυτόνομο ίδρυμα έως το 2011, όταν το City Unity College κάλεσε το Alpine Center να υπογράψει μια συμφωνία συνεργασίας, καθιστώντας το τμήμα διαχείρισης φιλοξενίας και τουρισμού. 

Οι φοιτητές που εγγράφονται στο City Unity College έχουν το προνόμιο να αποφοιτήσουν με διπλά πτυχία: το Swiss Alpine Diploma in Hospitality Management μετά από δύο χρόνια σπουδών και το Βachelor in International Hospitality & Tourism Management μετά το τρίτο έτος που απονέμεται από το Cardiff Metropolitan University, UK. Επίσης, οι φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Swiss Alpine Diploma in Culinary Arts έχουν το προνόμιο να αποφοιτήσουν με το Cardiff Metropolitan Bachelor in International Food & Beverage Management  στο τέλος του τρίτου έτους. 

Στο τμήμα προσφέρονται επίσης βραχύτερα μαθήματα στη Διαχείριση Τροφίμων & Ποτών, τη Διαχείριση Δωματίων, το Ψηφιακό Μάρκετινγκ, τη Διαχείριση Εσόδων καθώς και τη Διαχείριση Φιλοξενίας. 

Όσον αφορά στο μεταπτυχιακό πτυχίο, το City Unity College προσφέρει το Cardiff Metropolitan University MSc International Hospitality & Tourism Management. 

undefined

Αυτό που ξεχωρίζει το Alpine Center από άλλα σχολεία σε αυτό τον τομέα είναι το επαγγελματικό ήθος και οι δεσμοί της Alpine με τις επιχειρήσεις, κυρίως λόγω της υιοθέτησης της ελβετικής φιλοσοφίας αναφορικά με την πρακτική εξάσκηση των φοιτητών κατά τη διάρκεια της μάθησης.

Το Τμήμα Διαχείρισης Φιλοξενίας & Τουρισμού του City Unity College βρίσκεται στο ιδιόκτητο 4 αστέρων ξενοδοχείο Athenian Riviera Hotel στη Βουλιαγμένη, όπου οι μαθητές έχουν το προνόμιο να συνδυάζουν πρακτικά μαθήματα με θεωρία στην τάξη. Τι καλύτερος τρόπος για να μελετήσετε τη διαχείριση της φιλοξενίας από ό,τι στις εγκαταστάσεις ενός ξενοδοχείου; Πρόσφατα φιλοξενήσαμε μια Εικονική Ανοιχτή Ημέρα στις εγκαταστάσεις μας, την οποία ίσως θέλετε να παρακολουθήσετε μέσω αυτού του συνδέσμου: http://www.swissalpinecenter.com/en/Virtual-Open-Day-2020-599.htm 

Από την αρχή της επιδημίας του COVID-19, η ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού μας ήταν η κορυφαία προτεραιότητα στο City Unity College και συνεχίζει να αποτελεί το κύριο επίκεντρο, καθώς τα μαθήματα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2020, εναρμονισμένοι πάντα με τα μέτρα που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών μας και του προσωπικού. 

undefined

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο COVID-19 έχει δημιουργήσει προκλήσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα παγκοσμίως. Λόγω αυτής της πανδημίας, η εκπαίδευση μετακινείται από το παραδοσιακό περιβάλλον στην τάξη σε μη παραδοσιακό περιβάλλον, όπως υβριδικές και διαδικτυακές αίθουσες διδασκαλίας ή μικτή μάθηση! 

Στο City Unity College και στο Alpine Center, πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός διαδικτυακής και δια ζώσης εκπαίδευσης είναι αρωγοί στην προετοιμασία των μαθητών μας για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στη βιομηχανία φιλοξενίας. Η παιδαγωγική προσέγγιση στο τμήμα διαχείρισης φιλοξενίας και τουρισμού, ενισχύει τους μαθητές και τους εξελίσσει σε εκπαιδευμένους επαγγελματίες, επαγγελματικά επιδέξιους, με κριτική σκέψη και μελλοντικούς απόφοιτους που εγγυώνται την επιτυχία τους σε όλα τα τμήματα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Οι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα που επικεντρώνονται σε πρακτικές δεξιότητες όπως food and beverage, housekeeping, frontdesk, αλλά και σε μαθήματα που χτίζουν μελλοντικές δεξιότητες και ικανότητες, εστιάζοντας στην ανάδειξη και τη δημιουργία του χαρακτήρα του φοιτητή. 

Η φιλοξενία και ο τουρισμός θα είναι πάντα ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής οικονομίας και ενώ η τουριστική βιομηχανία έχει πληγεί πολύ από την παγκόσμια πανδημία τους τελευταίους έξι μήνες, η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας θα είναι πάντα ένας σημαντικός συντελεστής στην οικονομία της και ο μεγαλύτερος δημιουργός στις θέσεις εργασίας. Επομένως, τώρα είναι η ώρα να προετοιμάσουμε τη μελλοντική γενιά των ηγετών στον χώρο του τουρισμού και της φιλοξενίας.

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο