Τα νέα των μελών μας

Cactus Hotels: Cactus Mare – Άσκηση ετοιμότητας για διαχείριση πιθανού κρούσματος Covid- 19

undefined

 

 

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020 και ώρα 19:00 μ.μ. παρουσία της Διοικήτριας της 7ης Υγεινομικής Περιφέρειας Κρήτης, κας Λένας Μπορμπουδάκη, του Καθηγητή Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Συντονιστή Λειτουργίας των επιτροπών, κ. Γκίκα Αχιλλέα και της Συντονίστριας λειτουργίας νοσηλευτών Επιτροπών Νοσοκομειακών λοιμώξεων, κας Αστρινάκη πραγματοποιήθηκε στο CactusMare, ιδιοκτησίας του κ. Νίκου Χαλκιαδάκη, προέδρου της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας για διαχείριση ύποπτου κρούσματος Covid-19. 

Σκοπός της άσκησης ήταν η αξιολόγηση από τους επιστήμονες του χώρου της υγείας, της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών  και της εγρήγορσης της ομάδας δράσης να ανταποκριθεί και να ακολουθήσει πιστά το σχέδιο  το οποίο έχει καταρτιστεί , για αντιμετώπιση ενός έκτακτου περιστατικού. 

undefined

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε την ύπαρξη επισκέπτη με ύποπτη συμπτωματολογία ο οποίος κάνει τις διακοπές του στο ξενοδοχείο. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του επισκέπτη με την υποδοχή, αναφέρει τα συμπτώματα και ακολουθείτε πιστά όλο το σχέδιο δράσης για το οποίο έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό του Cactus Mare με την παρουσία συνεργαζόμενου ιατρού για λήψη επιχρίσματος προκειμένου να γίνει εξέταση μοριακού ελέγχου. Στη συνέχεια ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, με βάση τα όσα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Διαδικασίες όπως η υπηρεσία σίτισης του πελάτη στο δωμάτιο του καθώς και ο καθαρισμός του δωματίου του  με όλα τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Καθώς η κατάσταση του επισκέπτη δεν θεωρείται από τον ιατρό επιβαρυμένη παραμένει στο δωμάτιό του μέχρι την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του τεστ. Ο ασθενής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιβεβαιώνεται ως ασθενής με Covid – 19 και ακολουθείτε η διαδικασία διακομιδής του σε ξενοδοχείο φιλοξενίας ασθενών που έχουν διαγνωστεί με Covid – 19. 

undefined

Το Cactus Mare ξεκίνησε την λειτουργία του για την φετινή σαιζόν 2020 στις 1 Αυγούστου, μια λειτουργία απόλυτα συνυφασμένη με όσα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα πάντα σε συνεργασία με εταιρίες ηγέτες στον κλάδο του τουρισμού όπως η BeSafer και η TUV Austria Hellas. Στόχος της διοίκησης αποτελεί η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας τόσο του προσωπικού όσο και των επισκεπτών του. 

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο