Τα νέα των μελών μας

Cactus Hotels: CACTUS HOTELS…!!! – Βιώσιμος Τουρισμός!!!

undefined

 

 

Η επιχείρηση Θεόφιλος Χαλκιαδάκης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1980 από τον αείμνηστο Θεόφιλο Χαλκιαδάκη ως τουριστική μονάδα φιλοξενίας έχοντας στην κατοχή της μόλις 27 δωμάτια. Η ιδέα, οι στόχοι και το όραμα έγιναν γενεσιουργό δύναμη για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της καθώς σήμερα η επιχείρηση απαρτίζεται από μια οικογένεια καταλυμάτων με το διακριτικό τίτλο Cactus Hotels δυναμικότητας 740 δωματίων διαφορετικών κατηγοριών. 

Πυρήνας της φιλοσοφίας της επιχείρησης είναι η έννοια της αειφόρου ανάπτυξης. Η επιχείρηση αναγνωρίζει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα προερχόμενο από αειφόρες στρατηγικές και έτσι ισορροπεί την επιτυχία ανάμεσα στο κέρδος, τη διατήρηση του περιβάλλοντος και την ευημερία της κοινωνίας. 

Η απόκτηση μιας σειράς βραβείων καθώς και πιστοποιήσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα, είναι και η απόδειξη της περιβαλλοντικής δέσμευσης των Cactus Hotels (ISO 14001, Travelife, Green Key, TUI Umwelt, Environmental Award 2016, Waste & Recycling Award 2017, Best Greek Sustainable Hotel 2017..). 

undefined

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι αναμφίβολα ο ταχύτερος, ο οικονομικότερος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα καθώς και για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου εξαιτίας της χρήσης τους. 

Στόχος μας η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας χωρίς να επηρεάζονται οι συνθήκες άνεσης των επισκεπτών με απώτερο στόχο εξοικονόμηση χρηματικών πόρων σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος. 

ü  Ερευνούμε και αξιολογούμε εναλλακτικές λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας

ü  Χρήση της χαμηλής ενεργειακής τεχνολογίας

ü  Πλάνο αντικατάστασης παλιού εξοπλισμού

ü  Εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα ορθής χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας

ü  Εφαρμογή πολιτικής wash on demand

ü  Αλλαγή κλινοσκεπασμάτων όταν απαιτείται

ü  Χρήση συστήματος διαχείρισης ενέργειας για να υπάρχει έλεγχος των συστημάτων θέρμανσης – κλιματισμού και φωτισμού στα δωμάτια επισκεπτών

ü  Έλεγχος για τις ηλεκτρικές συσκευές στα άδεια δωμάτια 

Η εξοικονόμηση νερού και η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων κυρίως όμως η καλλιέργεια μιας νέας κουλτούρας αναφορικά με τη διαχείριση του νερού αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η χρήση νερού αποτελεί μια πολύ σημαντική περιβαλλοντική πτυχή και γι΄αυτό προσπαθούμε κάθε έτος να είμαστε συνεπείς απέναντι στην υποχρέωση μας στο περιβάλλον. 

ü  Τοποθέτηση συσκευών ελέγχου ροής για την ορθολογική χρήση του νερού

ü  Εκπαίδευση του προσωπικού σχετικά με τη σωστή διαχείριση του νερού

ü  Καλλιέργεια συγκεκριμένων ειδών φυτών που είναι εναρμονισμένα με τις τοπικές κλιματικές αλλαγές

ü  Άρδευση του πρασίνου με τη μέθοδο στάγδην

ü  Τοποθέτηση και ύπαρξη ειδών υγιεινής με επιτρεπόμενες ποσότητες κατανάλωσης νερού ( τουαλέτες, ντους, βρύσες με χαμηλή ροή νερού)

ü  Πολιτική reuse για πετσέτες και κλινοσκεπάσματα στα δωμάτια

ü   Πλύσιμο κλινοσκεπασμάτων από εξωτερικό συνεργάτη

ü  Σωστός έλεγχος και συντήρηση της πισίνας

ü  Συνεχής έλεγχος για επιδιόρθωση διαρροών

undefined

 

Η σωστή διαχείριση των αποβλήτων με περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρηση. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας, προσωπικό και πελάτες καθώς η ορθολογική διαχείριση αυτών αφενός αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της βιώσιμης ανάπτυξης και αφετέρου ελαχιστοποιεί τις δυσμενείς επιπτώσεις για την κοινωνία και το περιβάλλον. Η ανακύκλωση είναι μία διαδικασία που εφαρμόζεται στο ξενοδοχείο σε όλα τα τμήματα αυτού και αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας του. 

ü  Περιορισμός των υλικών συσκευασίας με αγορά προϊόντων μεγαλύτερης συσκευασίας

ü  Διαχείριση αποβλήτων – ανακύκλωση  (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, τόνερ, καμένο λάδι κλπ)

ü  Σωστή διαχείριση ποσότητας φαγητού αναλογικά με τον αριθμό των πελατών

ü  Χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων αντί χαρτιού για επαγγελματικό σκοπό

ü  Εκπαίδευση προσωπικού για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση

ü  Εφαρμογή σε εστιατόριο και κουζίνα της μεθόδου F.I.F.O.

ü  Ελαχιστοποίηση προϊόντων μιας χρήσης

ü  Χρήση στα μπάνια των δωματίων διανεμητές σαπουνιού

ü  Περιορισμός της χρήσης πλαστικών σάκων μιας χρήσης

ü  Ενημέρωση των επισκεπτών για περιβαλλοντικά θέματα και για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζεται στο ξενοδοχείο μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων. 

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης το οποίο έχει θεσπίσει η ομάδα διασφάλισης ποιότητας και τηρείται πιστά από όλο το προσωπικό καθώς και οι πρωτοβουλίες περιβαλλοντικού χαρακτήρα καθιστούν δίκαια τα Cactus Hotels Spa & Resorts βιώσιμη επιχείρηση με έντονη πράσινη επιχειρηματικότητα. 

https://www.cactushotels.gr/en 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο