Τα νέα των μελών μας

BCA – Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών: Το Κολέγιο οργάνωσε μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα: « Τουρισμός – Οικονομία – Εξέλιξη »

Μέσω της εκδήλωσης, μας δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε στους συμμετέχοντες πολύτιμες πληροφορίες  αλλά και να τους ενημερώσουμε για τις εξελίξεις σχετικά με την σημερινή κατάσταση της οικονομίας – την πορεία του Ελληνικού τουρισμού αλλά και τις προοπτικές του, καθώς επίσης την επίδραση του τουρισμού στην ελληνική οικονομία. Επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθούμε σε θέματα κατάρτισης και εκπαίδευσης που χρειάζονται να ενσωματωθούν στη τουριστική βιομηχανία ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η δυναμική του κλάδου.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι διακριμένων Τουριστικών επιχειρήσεων και Διεθνών Ξενοδοχειακών αλυσίδων καθώς και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού.

Οι κύριοι ομιλητές του πάνελ ήταν:
1.    Ο Κ. Απόστολος Δοξιάδης Πρώην Πρόεδρος ΕΟΤ – ΞΕΕ ο οποίος μέσα από την  αναμφισβήτητη εμπειρία του ξεδίπλωσε μέσα από ιστορικά δεδομένα την αναπτυξιακή πορεία του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία 40 χρόνια και ανέλυσε τις δυνατότητες της Ελλάδος ως προορισμό.

2.    Ο Δρ. Διονύσης Χιόνης, Καθηγητής Οικονομικών ΔΠΘ ο οποίος ανάλυσε τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και τις παθογένειες της, αλλά παράλληλα υπογράμμισε τις θετικές επιπτώσεις που έχει τουρισμός στην ευρύτερη οικονομία και τις πολλαπλασιαστικές ιδιότητες του. 

3.    Ο Κ. Ιωάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΠΟΞ έδωσε την δική του ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τον ρόλο του τουρισμού στην ελληνική οικονομία και κοινωνία ανάλυσε τις θεσμικές αγκυλώσεις που υπάρχουν και καθηλώνουν τον κλάδο και δεν επιτρέπουν την γρήγορη εξέλιξη και ανάπτυξη του. Επίσης υπογράμμισε το ρόλο της εκπαίδευσης και κατάρτισης στην βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος.

4.    Ο Δρ. Ιωάννης Χ. Πραγγίδης, Λέκτορας Οικονομικών ΔΠΘ εστίασε στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομικών μέσω της τουριστικής δραστηριότητας που έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό νέων προορισμών και την βιωσιμότητα τους.    

Συντονιστής της ομιλίας ήταν ο Κος Μάκης Φωκάς Π. Πρόεδρος ΔΕ  ΞΕΕ – Σύμβουλος Διοίκησης του BCA College

Με την ολοκλήρωση της ημερίδας ακολούθησε γεύμα σε αίθουσα του Crowne Plaza όπου όλοι οι καλεσμένοι ανταλλάξαν απόψεις και εκτιμήσεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο