Τα νέα των μελών μας

BCA – Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών: Δραστηριότητες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Το BCA, από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, είχε ως κύριο μέλημά του την κοινωνική προσφορά. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριοποίησής μας ενεργήσαμε και κατά το έτος 2009.

Σημαντικό μας βήμα στάθηκε η παροχή 5 υποτροφιών για τα προγράμματα σπουδών μας στα παιδιά του Συλλόγου Ελπίδα, μια προσφορά που πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του BCA κο Βασίλειο Δασκαλάκη, κατά τη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης που διεξήχθη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στόχος μας να δώσουμε στα παιδιά του Συλλόγου τη δυνατότητα για ένα καλύτερο μέλλον, εφοδιάζοντάς τα με τα απαραίτητα.

Κορύφωση της στάσης μας ήταν η απόφασή μας να γίνουμε αρωγοί στο σημαντικό έργο που διαπράττει ο  Αθήνα 2011, με τη διοργάνωση των Special Olympics World Summer Games Athens 2011. Το BCA, προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή, είναι ενεργός υποστηρικτής του προγράμματος εθελοντισμού των αγώνων, προτρέποντας όλους να βοηθήσουν ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί να ενισχύσουμε την ιδιαίτερη αυτή ομάδα των συνανθρώπων μας.

Από το site:

• Το BCA υποστήριξε το φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα “Champions for Charity”, ανάμεσα στους πιλότους της Formula 1 και σε διασημότητες της χώρας μας (Michael Schumacher, Felipe Massa, Fernando Alonso, Jarno Truli, Vitantonio Liuzzi, Robert Kubica, Giancarlo Fisichella, Sebastian Vettel, Max Biaggi) που πρόσφεραν υψηλής ποιότητας ποδοσφαιρικό θέαμα και βοήθησαν όσους το είχαν ανάγκη. Τα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα διατέθηκαν μέσω της Μ.Κ.Ο Αλληλεγγύη της Εκκλησίας στους πυρόπληκτους του Δήμου Ζαχάρως. 

• Εδώ και περισσότερα από τριάντα χρόνια, η Greenpeace δίνει έναν πολύπλευρο αγώνα για να προλάβει και να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη.  Το BCA συνέβαλε στην προσπάθεια της Greenpeace για ενημέρωση του κοινού και προτροπή του σε ενεργή συμμετοχή στην εκστρατεία με θέμα “Εξοικονόμησης Ενέργειας“. 

• Το BCA έκανε μόδα την προστασία της Μεσογειακής φώκιας ενισχύοντας τις δράσεις της οργάνωσης Mom (Εταιρεία για τη μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας Monachus),μέσω των αναμνηστικών της ειδών.  Παράλληλα προωθήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μήνυμα των Monachus monachus, μαθαίνοντας για το θαλάσσιο περιβάλλον και τη Μεσογειακή φώκια, καθώς και για τους τρόπους προστασίας και διατήρησής τους! 

• Στη νέα αυτή προσπάθεια αποκατάστασης των καμένων που διοργάνωσαν ο ΣΚΑΪ και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ) φυτεύτηκαν τελικά 40.000 δέντρα σε μία έκταση 2.000 στρεμμάτων. Συμμετοχή δήλωσαν  συνολικά 102 φορείς, μεταξύ αυτών και ομάδα φοιτητών του Hospitality Department.

• Το BCA είναι σύμμαχος της εθελοντικής Αιμοδοσίας. Αίμα μπορεί να προσφέρει κανείς στα κέντα και τους Σταθμούς Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων. Οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας βρίσκονται μεταξύ τους σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να ανταλλάσσουν αίμα για να αντιμετωπιστεί κάθε ανάγκη. Ο εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με ειδική ταυτότητα που τον διακρίνει και τον καταξιώνει κοινωνικά.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο