Τα νέα των μελών μας

BCA College: Σύσταση Επιχειρηματικού Συμβουλίου BCA- Τομέας Τουρισμού

 

 undefined

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του BCA, αναγνωρίζοντας πως η επιτυχία σε ένα μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην  ικανότητα της άμεσης ανταπόκρισης στις προκλήσεις των καιρών, προχώρησε στη σύσταση Επιχειρηματικών Συμβουλίων, με στόχο την καλύτερη σύζευξη των ακαδημαϊκών προγραμμάτων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. 

Από το 2013, έχουν δημιουργηθεί 2 Επιχειρηματικά Συμβούλια, το Συμβούλιο του Τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Συμβούλιο του Τομέα Ναυτιλίας, στα οποία συμμετέχουν προσωπικότητες διεθνούς κύρους και προβολής με στόχο την παροχή συμβουλών που συντελούν στον ουσιαστικό εμπλουτισμό των αντίστοιχων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του κολεγίου.

Το Δεκέμβριο του 2015, το BCA College αποφάσισε και προχώρησε στη σύσταση Επιχειρηματικού Συμβουλίου για τον τομέα του Τουρισμού,  αποτελούμενο  από επιφανή πρόσωπα του χώρου της Τουριστικής Βιομηχανίας όπως οι κ.κ.:

  • κος. Δρακόπουλος Γεώργιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tourism Generis, Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Τέως Γενικός Διευθυντής (Σ.Ε.Τ.Ε.)
  • κος. Αγγελόπουλος Αλέξανδρος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Aldemar Hotels, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.)
  • κα. Λυγνού Σίσσυ, Μέτοχος της AFEA S.A Travel and Congress Services, Διευθύντρια στο τμήμα Συνεδρίων και Εκδηλώσεων της AFEA, Μέλος Δ.Σ -Γενική Γραμματέας του HAPCO (Hellenic Association of Hellenic Congress Association) και του EFAPCO (European Association of Professional Congress Organizers)
  • κος. Στυλιανόπουλος Ανδρέας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Navigator Travel & Tourism Services Ltd., Mέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε), Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου
  • Δρ. Πηλίδου Ουρανία, Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Πρώην Σύμβουλος του Προέδρου του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
  • κος. Μαρτάκης Νότης, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος ομίλου εταιριών MTC, Τέως Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Τέως Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

undefined

Τον συντονισμό του παραπάνω συμβουλίου, που θα συνέρχεται κάθε 2-3 μήνες, έχει αναλάβει ο κος. Μάκης Ν. Φωκάς- Σύμβουλος Διοίκησης του BCA-Τέως Πρόεδρος Διοικούσης Επιτροπής Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε), Τέως Γενικός Διευθυντής Υπηρεσιών Διατροφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 (ΑΘΗΝΑ 2004 ΑΕ.)

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση κατά την οποία ο κος Μάκης Ν. Φωκάς αναφέρθηκε στο σκοπό της σύστασης του οργάνου και στις προσδοκίες που έχει το BCA από τα μέλη του. Ακολούθως ο Δρ. Σ. Κωστάκης –Ακαδημαϊκός Διευθυντής του BCA, παρουσίασε στα μέλη την λειτουργία του BCA College και τη νέα συνεργασία με το βραβευμένο Plymouth University και ο κος Α. Τουμαζάτος, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ξενοδοχειακού Τμήματος του κολεγίου, παρουσίασε τα προγράμματα του τμήματος Διοίκησης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση κατά την οποία τα μέλη αφού μετέφεραν τον παλμό της αγοράς, ακολούθως αναφέρθηκαν σε ότι αφορά την Ελληνική Τουριστική Βιομηχανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκφράστηκαν πολλές προτάσεις αντλημένες από την πολυετή εμπειρία και γνώση των παρευρισκομένων, αρκετές από τις οποίες υλοποιούμενες άμεσα από το κολέγιο θα ωφελήσουν τους σπουδαστές όλων των ξενοδοχειακών και τουριστικών προγραμμάτων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο