Τα νέα των μελών μας

Bar Academy: Απολογισμός έκθεσης Athens Bar Show 2019

 

 

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 10ο Athens Bar Show, που έλαβε χώρα στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2019 – “το αγαπημένο μου Bar Show στον κόσμο” όπως δήλωσαν σε αναρτήσεις τους πολλοί από τους εξέχοντες καλεσμένους και επισκέπτες. 

Η μοναδική εκπαιδευτική έκθεση για επαγγελματίες των bars έφτασε το ορόσημο της δέκατης διοργάνωσης συγκεντρώνοντας 9.500 επισκέπτες από 50 χώρες.

Μέσα σε δύο γεμάτες μέρες, στη μεταμορφωμένη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων οι επαγγελματίες επισκέφθηκαν 46 εκθέτες από Ελλάδα και 6 απευθείας από το εξωτερικό, οι οποίοι παρουσίασαν περίπου 1.000 διαφορετικά προϊόντα. Παρουσιάστηκαν 78 εκπαιδευτικά σεμινάρια και ομιλίες από 118 ομιλητές-ειδήμονες προερχόμενοι απο 15 διαφορετικές χώρες.

Παράλληλα με την έκθεση, η νυχτερινή Αθήνα είχε χρώμα, άρωμα και γεύση Athens Bar Show μέσα από τα πολλαπλά events, pop-up bars και guest bartender shifts που διοργανώθηκαν τόσο από εκθέτες όσο και από τα cocktail bars της πόλης, δίνοντας σε όλους μας την ευκαιρία να ‘ταξιδέψουμε’ και να δοκιμάσουμε συνταγές cocktail από πολλά βραβευμένα cocktail bars και bartenders ανά τον κόσμο.

undefined

[οι επισκέπτες]

Η φετινή διοργάνωση εξυπηρέτησε περίπου 9.500 επισκέπτες με σημαντικότερο κοινό χαρακτηριστικό τους την αμιγώς επαγγελματική τους ιδιότητα, στην πλειοψηφία τους bartenders, baristi, ιδιοκτήτες και managers καταστημάτων, σερβιτόροι και φοιτητές τουριστικών επαγγελμάτων.

Οι επισκέπτες ήρθαν από κάθε άκρη της Ελλάδας αλλά και από 50 χώρες του εξωτερικού.

[τα σεμινάρια]

Το σπουδαιότερο ωστόσο αποτέλεσμα είναι η επιτυχής διεξαγωγή των 78 κατάμεστων σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν σε 4 ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, με 118 ομιλητές προερχόμενους από 15 χώρες, καλύπτοντας μεγάλο εύρος θεμάτων που απασχολούν τους σύγχρονους επαγγελματίες. Κάποια θέματα ενδεικτικά αφορούσαν νέα προϊόντα και γευσιγνωσίες, bar concepts από Ελλάδα και εξωτερικό, management, health-wellness work-life balance και άλλα πολλά.

[οι ομιλητές]

Κατά την προετοιμασία του Athens Bar Show δίνεται μεγάλη σημασία στην επιλογή των σεμιναρίων και αντίστοιχα των ομιλητών, με στόχο το πρόγραμμα των σεμιναρίων να παρουσιάζει φρέσκες ιδέες, concepts και νέες τάσεις.

Το φετινό lineup των ομιλητών απαρτίστηκε από γνωστούς experts και επαγγελματίες από την Αμερική, αλλά και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι προσέφεραν διαφορετικές προσεγγίσεις και οπτικές στους bartenders και τους έδωσαν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντες και τις γνώσεις τους μέσω νέων προϊόντων και concepts.

Όλοι οι ομιλητές ανεξαιρέτως μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το πάθος και το ενδιαφέρον για μάθηση που έδειξαν οι επισκέπτες, την οργάνωση αλλά και την ποικιλομορφία του εκπαιδευτικού προγράμματος.

undefined

[οι εκθέτες]

Οι εκθέτες του Athens Bar Show υπογράμμισαν και εκείνοι την σημασία που έχει το ανθρώπινο δυναμικό ως αρωγός για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των υπηρεσιών στις τουριστικές επιχειρήσεις, προσπερνώντας τα τυπικά στάνταρντς ή πρότυπα μιας απλής εκθεσιακής παρουσίασης και χτίζοντας “εκπαιδευτικές εμπειρίες” για τους επαγγελματίες επισκέπτες και τα προϊόντα τους.

[spirits of Greece]

Πολύ θερμής αποδοχής έτυχε η πρωτοβουλία του Athens Bar Show να δημιουργήσει το “Spirits of Greece”. Πρόκειται για ένα training stage αφιερωμένο αποκλειστικά σε ελληνικά αποστάγματα, στο οποίο συγκεντρώθηκαν και παρουσιάστηκαν πολλά σπουδαία προϊόντα της χώρας μας, με καθοδηγούμενες γευσιγνωστικές δοκιμές καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Οι επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό, είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς της Ελλάδας. 

Οι διοργανωτές και οι εκθέτες του Athens Bar Show υποστηρίζουν πάντα την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, ώστε να απολαύσουν οι επισκέπτες μία άρτια εμπειρία γνώσης και εκπαίδευσης.

Κλείνοντας

Αυτό που ξεκίνησε το 2010 ως μια μικρή εκδήλωση με 7 εκθέτες, μια δεκαριά ομιλητές και 700-800 επισκέπτες, με πείσμα, επιμονή και πίστη στις αρχές της εκπαίδευσης, δικτύωσης και ανταλλαγής ιδεών, συμπλήρωσε 10 χρόνια στις 6 Νοεμβρίου 2019.

Με παγκόσμια καταξίωση ως ‘must-visit’ ετήσιος εκπαιδευτικός θεσμός, το Athens Bar Show 2019 πιστό στο μάντρα “Αναδεύοντας το μέλλον των bars” δημιούργησε ένα εκρηκτικό “κοκτέιλ” εκπαίδευσης και ανάπτυξης με συστατικά:

  • 9.500 επισκέπτες από Ελλάδα και 50 χώρες εξωτερικού
  • 118 καλεσμένους ομιλητές σε 78 σεμινάρια και παρουσιάσεις
  • 46 εκθέτες από Ελλάδα και 6 εκθέτες από εξωτερικό
  • 1.000 διαφορετικά προϊόντα και λύσεις για επαγγελματίες των bars
  • και ‘γαρνιτούρα’ τον καταπληκτικό ήλιο της Αθήνας

και το προσέφερε απλόχερα στους επαγγελματίες επισκέπτες για 2 ημέρες σε 10.000 τετραγωνικά μέτρα έκθεσης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

undefined

Η περιγραφή της επίγευσης στα χείλη όσων συμμετείχαν και έζησαν το 10ο Athens Bar Show συνοψίζεται καλύτερα στη φράση (ή κάποια παραλλαγή της) που κυριαρχούσε σε αναρτήσεις τόσο από τους εξέχοντες καλεσμένους όσο και από τους επισκέπτες:

το αγαπημένο μου Bar Show στον κόσμο”. 

Athens Bar Show

“Αναδεύοντας το μελλον των bars”

[links]

website: www.athensbarshow.gr

facebook: www.facebook.com/AthensBarShow/

Instagram: athensbarshow

[attachments/ included in google drive folder]

Photo selection of Athens Bar Show 2019

The story of Athens Bar Show

Logo of ABS

Athens Bar Show 2019 statistics

Visitor Count: 9.500

Visitors’ country of work

Greece

Italy

Cyprus

UK

Ukraine

Germany

Bulgaria

France

Russia

Sweden

Norway

USA

Denmark

Switzerland

Netherlands

Ireland

Spain

Belgium

Israel

Hungary

Lebanon

Romania

Scotland

Serbia

Portugal

Croatia

Holland

United Arab Emirates

Slovenia

Canada

Poland

Finland

Estonia

Albania

Czech Republic

Belarus

Georgia

Austria

Jersey island

Philippines

India

Lithuania

Netherlands

Macao

Cuba

Malta

SriLanka

Japan

Other

Visitors’ Occupation

Bartender, Barista

31,11%

Business Owner / Shareholder

15,64%

Executive, employee, salesperson

10,42%

Waiter-waitress

10,26%

Bar Manager, Supervisor / F & B Manager

10,01%

Not industry-related occupation

7,62%

Other Industry related occupation

7,50%

Currently Unemployed

3,21%

Journalist, Media, Press

2,15%

Industry-related Student

1,59%

(blank)

0,49%

Visitors by Age Group

18-24

18,74%

25-34

51,60%

35-44

19,65%

45+

10,02%

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο