Τα νέα των μελών μας

Attica Group: Η Attica Group στηρίζει και το 2021 την ΜΚΟ «ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ», την ΑΣΤ.Μ.Κ.Ε. «HOPEgenesis» και το Σωματείο ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ

 

undefined

Η Attica Group με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με τη βούληση να στέκεται διαχρονικά αρωγός στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ανανεώνει και για το 2021, τη συνεργασία με τις ΜΚΟ HOPEgenesis και ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ, καθώς και με το Σωματείο ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ.

Για την Attica Group, η υποστήριξη των κατοίκων των νησιών στα οποία τα πλοία της ταξιδεύουν καθημερινά, αποτελεί προτεραιότητα, και για τον λόγο αυτό στηρίζει και φέτος το έργο των συγκεκριμένων οργανώσεων στα νησιά αυτά, με την παροχή δωρεάν εισιτηρίων.

Η Attica Group, για 4η συνεχόμενη χρονιά, στηρίζει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό HOPEgenesis στον αγώνα για τη μείωση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Αποστολή της Οργάνωσης είναι να παρέχει ολοκληρωμένη και δωρεάν ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε έγκυες γυναίκες στις ακριτικές περιοχές ή σε απομακρυσμένα νησιά, από την πρώτη στιγμή της εγκυμοσύνης έως τη μέρα του τοκετού. Η Attica Group, μέσω των Εταιρειών Blue Star Ferries & Hellenic Seaways, την τριετία 2018-2020 παρείχε 2.950 δωρεάν εισιτήρια στηρίζοντας πάνω από 220 γυναίκες.   

Η Οργάνωση ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της διερμηνείας και προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, παιδιών προσφυγικών οικογενειών που ξεκίνησαν το ταξίδι τους με άγνωστη και αβέβαιη κατάληξη και στη διαδρομή έχασαν όλους τους οικείους τους. Είναι η μοναδική Οργάνωση που διατηρεί μόνιμη παρουσία σε όλα τα σημαντικά σημεία εισόδου στην Ελλάδα με υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από τις Δημόσιες Αρχές ή άλλες ΜΚΟ.

Η Attica Group στηρίζει την προσπάθεια της ΜΕΤΑΔΡΑΣΗΣ έχοντας μεταφέρει δωρεάν την πενταετία 2016-2020, περισσότερα από 5.400 άτομα, παιδιά και συνοδούς της Οργάνωσης και ανανεώνει τη συνεργασία της για άλλη μια χρονιά.

Το Σωματείο ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ που ιδρύθηκε το 1931, είχε αναλάβει το σημαντικό έργο της παροχής βοήθειας στους κατατρεγμένους πρόσφυγες από τα Δωδεκάνησα που έφταναν στη Αττική πριν την ενσωμάτωση των νήσων με την Ελλάδα. Απαρτιζόταν από Δωδεκανήσιες των Αθηνών με πρωτοστατούσα την Αντιγόνη Ζουρούδη, «ΜΑΝΑ» της Δωδεκανήσου.

Η συνεισφορά του σωματείου συνεχίζεται μέχρι σήμερα με το Δ.Σ. –  αποτελούμενο από 17 εθελόντριες από τα Δωδεκάνησα – να έχει τιμηθεί για την προσφορά του από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και την Ακαδημία Αθηνών. Αντικείμενο δράσης του αποτελεί και η παροχή υποτροφιών σε οικονομικά αδύναμους μαθητές της Δωδεκανήσου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις σπουδές και τα όνειρά τους.

Η Attica Group υποστηρίζει το σωματείο από το 2019 προσφέροντας δωρεάν εισιτήρια στους Δωδεκανήσιους φοιτητές-υπότροφους του Σωματείου για τις ανάγκες των μετακινήσεών τους από τον τόπο κατοικίας στον τόπο σπουδών τους.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως. 

Αttica Group

κ. Γ. Κρασσακοπούλου

Τηλ.: +30 210 891 9090 (ext.1241)

Φαξ: +30 210 891 9099

krassakopoulou@attica-group.com

 

www.attica-group.com

www.bluestarferries.com

www.superfast.com

www.hsw.gr

www.aml.ma

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο