Τα νέα των μελών μας

Attica Group: Η Attica Group σε συνεργασία με την Inmarsat και τη Thetius ανακοινώνουν το νικητή του «Inmarsat Ferry Open Innovation Challenge: εκπαίδευση και ψυχαγωγία πληρωμάτων»

 

undefined

 

Η Attica Group σε συνεργασία με την Inmarsat – παγκόσμιο ηγέτη στις δορυφορικές επικοινωνίες – και την Thetius – εταιρεία σύμβουλο ψηφιακών υπηρεσιών – κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Smart Maritime Network που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία Marine Learning Systems (MLS) είναι η νικήτρια του διαγωνισμού «Inmarsat Ferry Open Innovation Challenge: εκπαίδευση και ψυχαγωγία πληρωμάτων». Η διάκριση της Marine Learning Systems συνοδεύεται από χρηματοδότηση 10.000 λιρών Αγγλίας, για την υλοποίηση της πρότασής της πιλοτικά στο επιβατηγό πλοίο SUPERAST XI της Attica Group, το οποίο δραστηριοποιείται μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. 

Εστιάζοντας στις ανάγκες των πληρωμάτων, ο διαγωνισμός (challenge) ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022 και απευθύνθηκε σε μικρομεσαίες και startup επιχειρήσεις με ζητούμενο την πρόταση ψηφιακών λύσεων για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας του προσωπικού των πλοίων που εργάζεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη θάλασσα. Συγκεκριμένα, οι προτάσεις έπρεπε να περιλαμβάνουν λύσεις για τη βελτίωση:

  • Της διαδικασίας εξοικείωσης των νέων μελών του πληρώματος με το πλοίο
  • Της εκπαίδευσης του πληρώματος σε θέματα ασφάλειας και κανονισμών
  • Της εκπαίδευσης του πληρώματος στην εξυπηρέτηση των επιβατών
  • Της ψυχαγωγίας του πληρώματος στον ελεύθερο χρόνο του 

undefined

Οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν στελέχη των εταιρειών Inmarsat, Attica Group και Thetius. H πρόταση της Marine Learning Systems ήταν η μόνη που ανταποκρίθηκε σε όλες τις παραπάνω απαιτήσεις. Αποτελείται από την πλατφόρμα εκμάθησης MarineLMS και το εργαλείο αξιολόγησης SkillGrader, επιτρέπει δε τη συνεχή εκπαίδευση, παρέχοντας διαδραστικό περιεχόμενο σχετικά με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες. Το περιεχόμενο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Attica Group και μπορεί να λαμβάνει ενημερώσεις ανά πάσα στιγμή. Η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη και επιτυγχάνεται μέσω κινητής συσκευής ή υπολογιστή. Επιπλέον, διατίθεται και ψηφιακό περιεχόμενο για την ψυχαγωγία του πληρώματος. Επίσης το σύστημα περιέχει φόρμες αξιολόγησης δεξιοτήτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εταιρείας, καθώς και πίνακες ελέγχου και αναφορές για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης. 

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 31 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

 

Αttica Group

κ. Γ. Κρασσακοπούλου

Tηλ.: +30 210 891 9090 (εσωτ. 1241)

Fax: +30 210 891 9099

krassakopoulou@attica-group.com

www.attica-group.com

www.bluestarferries.com

www.superfast.com

www.hsw.gr

www.aml.ma

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο