Τα νέα των μελών μας

Attica Group: Αποτελέσματα Α’ Τριμήνου 2018

undefined

 

Η Attica Group, θυγατρική εταιρία του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), ανακοινώνει βασικά στοιχεία των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου 2018. Ειδικότερα, οι Ενοποιημένες Πωλήσεις ανήλθαν σε Ευρώ 49,43 εκατ. έναντι Ευρώ 44,83 εκατ. το α’ τρίμηνο 2017 (αύξηση 10,3%) ενώ βελτιώθηκαν σημαντικά τα αποτελέσματα προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία παρουσιάζουν ζημίες Ευρώ 1,33 εκατ. έναντι ζημιών Ευρώ 4,00 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Η απόκλιση στο EBITDA μεταξύ των δύο τριμήνων οφείλεται κυρίως στην αύξηση του κύκλου εργασιών του Ομίλου, και σημειώθηκε παρά την αυξητική πορεία των τιμών των καυσίμων κατά το α’ τρίμηνο 2018. 

Επισημαίνεται ότι ο κλάδος της επιβατηγού ναυτιλίας χαρακτηρίζεται από έντονη εποχικότητα και οι τρείς πρώτοι μήνες του έτους παρουσιάζουν τη χαμηλότερη κίνηση από τα υπόλοιπα τρίμηνα του έτους. 

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ 

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2018 διακινήθηκαν με τα πλοία του Ομίλου συνολικά 603 χιλ. επιβάτες, έναντι 535 χιλ. το α΄ τρίμηνο 2017, 92 χιλ. Ι.Χ. οχήματα έναντι 79 χιλ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και 73 χιλ. φορτηγά οχήματα έναντι 68 χιλ. το α΄ τρίμηνο 2017. Εκτελέστηκαν συνολικά 1,1% λιγότερα δρομολόγια σε σχέση με το α΄ τρίμηνο 2017. 

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Στις 25 Μαΐου 2018 η Εταιρία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (50,30%) της ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΙΣ Α.Ν.Ε. (HSW). Η Διοίκηση της Εταιρίας προχωρεί άμεσα στη λειτουργική ενσωμάτωση της HSWστην Attica Group και αναμένει εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες συμβατικές ενέργειες για την απόκτηση επιπρόσθετου ποσοστού 48,53% από τις «Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.», διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW σε 98,83%.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο