Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Σημαντικοί εκπρόσωποι από τον κλάδο των ακινήτων στο RICS Real Estate Conference

                                          

Με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων από τον κλάδο των ακινήτων, των ορκωτών πραγματογνωμόνων – εκτιμητών και την πανεπιστημιακή κοινότητα θα διοργανωθεί από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ΑΕ το 1o Πανελλήνιο Συνέδριο του RICS Hellas, στις 7 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης». Τη διοργάνωση του Συνεδρίου επιμελείται η ARTION Conferences & Events.

Το Ελληνικό Παράρτημα του Βασιλικού Ινστιτούτου Ορκωτών Πραγματογνωμόνων ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη τη δημόσια συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, αλλά και τον ευρύτερο χώρο του Real Estate. Με τον διακριτικό τίτλο «Is it for Real? Estate», το RICS Real Estate Conference θα θέσει μια σειρά θεμάτων που θα επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη για επαγγελματικά πρότυπα και κανόνες μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και στις σύγχρονες τάσεις της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς ακινήτων.

Το RICS Real Estate Conference διοργανώνεται σε μια περίοδο κομβική για το μέλλον τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και της εγχώριας αγοράς ακινήτων, η οποία μπορεί να αναπτύξει έναν ειδικό ρόλο στο νέο οικονομικό προσανατολισμό της χώρας. Μέσω της διοργάνωσης του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του RICS στη Θεσσαλονίκη θα επιδιωχθεί η καθιέρωση του ως ετήσιου οικονομικού φόρουμ, που θα αποτελεί την εστία ανάπτυξης των προβληματισμών του κλάδου. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ΑΕ συνεχίζει με συνέπεια να υλοποιεί την στρατηγική της για τη διοργάνωση συνεδρίων υψηλών αξιώσεων, που παράγουν προστιθέμενη αξία και προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη, προωθώντας τη συνεδριακή της ταυτότητα.

Χορηγοί του Συνεδρίου είναι:
–  Χρυσός Χορηγός: Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
– Υποστηρικτές: Ernst & Young, ΙΕΣΟΕΛ (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών), CEMS (Centre of European Management Studies)
– Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, TO BHMA ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, City Press, Free Sunday, ΚΕΡΔΟΣ, ANT1 97,5 Fm.

Συνδιοργανωτής του Συνεδρίου είναι η Helexpo Ελληνικές Εκθέσεις.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

8.30 – 9.00 Εγγραφές
9.00 – 9.30 Χαιρετισμοί

Α’ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ -The need for professional standards

9.30 – 10.30 Εισηγήσεις
Dr. Ing. Luciano Capaldo, FRICS, Πρόεδρος του RICS Europe-«Why does RICS play a key role in the modern world»
Ιωάννης Γκάνος, MRICS, Πρόεδρος του RICS Hellas- «RICS Hellas: Το Παρόν και το Μέλλον»
Μερίτα Κ. Πέτρου, MRICS, Υπεύθυνη CPD RICS Hellas-«Ο κόσμος των Chartered Surveyors»
Γιώργος Γκόγκος, ΜRICS, Υπεύθυνος CPD RICS Hellas North Greece-«Πιστοποίηση Εταιρειών από το RICS και Κατάσταση Εκτιμητών – Μελών του RICS»
10.30 – 11.00 Eρωτήσεις – Aπαντήσεις
Συντονιστής: Ιωάννης Γκάνος, Πρόεδρος του RICS Hellas

11.00 – 11.30 Διάλειμμα καφέ

Β’ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – Διεθνής αγορά ακινήτων 2010-2011

11.30 – 12.30 Εισηγήσεις
Νίκη Σύμπουρα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Proprius – Alliance Partner Cushman & Wakefield-«Αγορά γραφείων στην Ελλάδα και Ευρώπη / Τάσεις»
Dr. Vehbi Cemil Hariri, Διευθυντής CB Richard Ellis, Τουρκία- «Η εικόνα της αγοράς ακινήτων της Κωνσταντινούπολης 2000-2010»
Κωνσταντίνος Μαυράκης, MRICS, CEO-Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ της ΔΕΘ ΑΕ-«Διεθνής Αγορά Ακινήτων (Commercial and Residential)»

12.30 – 13.00 Eρωτήσεις – Απαντήσεις
Συντονιστής: Χρήστος Νεγκάκης, Καθηγητής του Τμ. Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

13.00 – 15.30 Γεύμα – Κεντρική ομιλία

Γ’ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – Ελληνική αγορά ακινήτων 2010-2011

15.30 – 16.30 Εισηγήσεις
Απόστολος Αρβανίτης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, Καθηγητής ΑΠΘ-«Το Κτηματολόγιο Σήμερα»
Θεόδωρος Μητράκος, Υπεύθνος Τμήματος Ανάλυσης Αγοράς Ακινήτων της Τράπεζας της Ελλάδος-«Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα: πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές»
Γεώργιος Παπαϊωάννου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΕΙΡΑΙΩΣ REAL ESTATE-«Ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα-Το Σήμερα και το Αύριο»
Δημήτρης Μάρδας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμ. Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ-«Δημιουργία πλούτου μέσω καινοτόμων οικιστικών προγραμμάτων»
16.30 – 17.00 Eρωτήσεις – Απαντήσεις
Συντονιστής: Ιωάννης Μουρμούρας, Καθηγητής του Τμ. Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών
17.00 – 17.30 Κλείσιμο
Γενικός Συντονιστής: Κωνσταντίνος Μαυράκης, MRICS, CEO-Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ της ΔΕΘ ΑΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο