Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Σε θεσμό μετεξελίσσεται το 1ο Συνέδριο Νοτιανατολικής Ευρώπης για την Πολυγλωσσία και τη Δια Βίου Μάθηση

Σε θεσμό φιλοδοξεί να εξελιχθεί το 1ο Συνέδριο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Πολυγλωσσία και τη Δια Βίου Μάθηση, το οποίο ξεκίνησε στις 28 Απριλίου τις εργασίες του στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Elpida Resort & Spa στην πόλη των Σερρών και το οποίο διήρκεσε μέχρι τις 30 Απριλίου. Τη διοργάνωση του συνεδρίου συντόνισε η ARTION Conferences & Events.

Το Συνέδριο επικεντρώνει ιδιαίτερα στην καθοριστική επίδραση της πολυγλωσσίας και της δια βίου μάθησης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η ανανεωμένη κοινωνική ατζέντα της Επιτροπής, που εγκρίθηκε στις 2 Ιουλίου 2008, καθόρισε μια νέα προσέγγιση για τη διαχείριση της αλλαγής στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, με άξονα τις βασικές αρχές των ευκαιριών, της πρόσβασης και της αλληλεγγύης.

Σε μια πολύγλωσση Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό σημαίνει ότι: α) όλοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν κατάλληλα, έτσι ώστε να μπορούν να αξιοποιούν τις ικανότητές τους και να επωφελούνται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό από τις ευκαιρίες που προσφέρει η σύγχρονη και καινοτόμος ΕΕ, β) όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην κατάλληλη γλωσσική κατάρτιση ή σε άλλα μέσα διευκόλυνσης της επικοινωνίας, έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζουν κανένα αδικαιολόγητο γλωσσικό εμπόδιο στη διαβίωση, την εργασία ή την επικοινωνία μέσα στην ΕΕ, και γ) με βάση το πνεύμα αλληλεγγύης, ακόμη κι εκείνοι που ενδέχεται να μη μπορούν να μάθουν ξένες γλώσσες πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους κατάλληλα μέσα επικοινωνίας, που να τους επιτρέπουν την πρόσβαση στο πολύγλωσσο περιβάλλον.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν κυρίως στη γλωσσομάθεια και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ, στην επιμόρφωση-εξέλιξη των εκπαιδευτικών με τη χρήση δια βίου εκπαίδευσης ως εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας, στη δια βίου ανάπτυξη πολυγλωσσικών δεξιοτήτων ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις, στις δυνατότητες του e-learning κ.α..

Το Συνέδριο διοργανώνεται από τους Συλλόγους Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Σερρών, Καβάλας και Χαλκιδικής, με με συνδιοργάνωση των Επιμελητηρίων των τριών πόλεων.

Στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Πολυγλωσσία και τη Δια Βίου Μάθηση, πραγματοποιείται και έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου με τη συμμετοχή των εκδοτικών οίκων Aheadbooks-Black Cat, Burlington Books, Binary Logic, Edexcel-London Exams Hellas, Express Publishing, Grivas Publications, Hellenic American Union, Hillside Press, MM Publications, Pearson Longman Hellas και Super Course Publishing.
Από το βήμα του Συνεδρίου απευθύνονται κορυφαίοι επιστήμονες, θίγοντας τα πιο επίκαιρα ζητήματα, που άπτονται της σύνδεσης πολυγλωσσίας και επιχειρηματικότητας, ενώ απώτερος στόχος είναι ο “καρπός” των εργασιών του Συνεδρίου να συμβάλλει στην καταγραφή όλων των υφιστάμενων απόψεων και στη βέλτιστη ξενόγλωσση εκπαίδευση των νέων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο