Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Ρεκόρ Συμμετοχών στο Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας

Με ρεκόρ συμμετοχής ερευνητών και  μεταπτυχιακών κυρίως φοιτητών κυριολεκτικά από κάθε γωνιά του κόσμου έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” στις εγκαταστάσεις της Helexpo-ΔΕΘ το Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 30 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου.

Το μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Ευρώπη θερινό σχολείο Νανοτεχνολογίας διεξήχθη και φέτος στο πλαίσιο της επιστημονικής πολυεκδήλωσης NANOTEXNOLOGY 2012.

Φέτος οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 150, προερχόμενοι από 35 χώρες του κόσμου.

«Επρόκειτο για μοναδικό εκπαιδευτικό γεγονός σε ολόκληρη την Ευρώπη αφού σε αυτό διδάσκονται οι τελευταίες εξελίξεις σε όλους τους τομείς της Νανοτεχνολογίας» εξηγεί ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Nanotexnology 2012 καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.

Όπως πιστεύουν πολλοί από τους συμμετέχοντες, όπως για παράδειγμα μια ομάδα νεαρών ερευνητών από το Τεχνολογικό και Επιστημονικό Ινστιτούτο Daegu Gyeongbuk (DGIST) στην Κορέα «πρόκειται για μοναδικό εκπαιδευτικό γεγονός που συνδυάζει Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Διεθνές Συνέδριο γύρω από τις τελευταίες επιστημονικές και ερευνητικές εξελίξεις».

Το 6ο Θερινό Διεθνές Σχολείο «Νανοτεχνολογίας: Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοϊατρικής» (ΝΝ: Organic Electronics & Nanomedicine) (ISSON12) εξελίχθηκε φέτος σε τρεις διαφορετικούς τομείς: Ι Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες, ΙΙ Οργανικά Ηλεκτρονικά, ΙΙΙ Νανοϊατρική.


Τζίρος 2 εκ ευρώ για την πόλη

Φαίνεται πως η έρευνα σε διεθνές επίπεδο δεν γνωρίζει κρίση. Αντίθετα, η ολοένα αυξανόμενη αγορά προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, όπως της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών, δημιουργεί αυξημένο ενδιαφέρον. Γι αυτό και η συμμετοχή όχι μόνο στο θερινό σχολείο αλλά και στα διεθνή συνέδρια που γίνονται ταυτόχρονα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του πολυγεγονότος NANOTEXNOLOGY 2012 ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. «Φέτος οι συμμετοχές, περισσότερες από πέρυσι, ανέρχονται στις 700 και μάλιστα από 53 χώρες του κόσμου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η δυσμενής οικονομική συγκυρία δεν έχει επηρεάσει το επιστημονικό πολυγεγονός», τόνισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου καθηγητής του ΑΠΘ κ. Στέργιος Λογοθετίδης.

Η φετινή NANOTEXNOLOGY 2012, το μοναδικό αντίστοιχου βεληνεκούς και θεματολογίας επιστημονικό γεγονός σε όλη την Ευρώπη, υποστηρίχθηκε από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και άλλους ελληνικούς και ξένους οργανισμούς, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και το Δήμο Θεσσαλονίκης και περιλάμβανε:

•    τη 2η Διεθνή Έκθεση για τις Nανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά “NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo” (2-6 Ιουλίου),

•    το 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά“ISFOE12” (2-5 Ιουλίου),

•    το 9ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες “NN12” (3-6 Ιουλίου) και

•    το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για τις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική “ISSON12” (30 Ιουνίου-7 Ιουλίου). 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Nanotexnology 2012, η συνολική οικονομική κίνηση των 700 συνέδρων στη Θεσσαλονίκη για μία εβδομάδα, όσο δηλαδή διήρκεσαν τα διεθνή επιστημονικά γεγονότα, αναμένεται να φτάσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο