Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Πολυγεγονός Νανοτεχνολογίας τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 (www.nanotexnology.com), ένα πολυγεγονός διεθνών επιστημονικών, τεχνολογικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Α.Π.Θ. και η HELEXPO Α.Ε. στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στις 30 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2012.

Η φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιείται σε συνέχεια της επιτυχίας της NANOTEXNOLOGY 2011 που είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 600 παρουσιάσεις και 2.000 ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες, υλοποιείται με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και άλλων ελληνικών και ξένων οργανισμών, και φέρει την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων. Η διοργάνωση περιλαμβάνει:
•    τη 2η Διεθνή Έκθεση για τις Nανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά “NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo” (2-6 Ιουλίου),
•    το 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά “ISFOE-12” (2-5 Ιουλίου),
•    το 9ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες “NN12” (3-6 Ιουλίου) και
•    το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για τις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική “ISSON12” (30 Ιουνίου-7 Ιουλίου).  

Τα διεθνή συνέδρια ISFOE12, NN12 μαζί με το θερινό σχολειό ISSON12 διοργανώνονται επί οκτώ συναπτά έτη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από το 2004 και έχουν πλέον καθιερωθεί ως τα σημαντικότερα επιστημονικά γεγονότα στα πεδία των Νανοτεχνολογιών & Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Ν.Α. Ευρώπη, αναδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αριστεία της Ελλάδας και ενδυναμώνοντας, παράλληλα, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας σε αυτά.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό του μήνυμα ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής NANOTEXNOLOGY 2012, κ. Σ. Λογοθετίδης «Η υποστήριξη από ελληνικούς φορείς και η ενεργός συμμετοχή εταιρειών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την ανάδειξη της ελληνικής αριστείας, την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, την ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας στο πεδίο της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών, και φυσικά για τη διεθνή προβολή της χώρας μας».

 
ΠΟΛΥΓΕΓΟΝΟΣ NANOTEXNOLOGY 2012

Συγκεκριμένα η NANOTEXNOLOGY 2012 περιλαμβάνει:
•    NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo 2η Διεθνής Έκθεσης για τις Nανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά (2-6 Ιουλίου)

Η ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης με την Τεχνολογία και τη Βιομηχανία της Νανοτεχνολογίας κυρίως από την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όπως εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Νανοτεχνολογίας, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και των εφαρμογών τους, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους, κλπ. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλο το φάσμα των τεχνολογιών αιχμής που βασίζεται στις νανοτεχνολογίες, καθώς επίσης καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που προκύπτουν από την αξιοποίηση τους. (www.nanotexnology.com)

•    ISFOE-12 – 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά (2-5 Ιουλίου)
Το ISFOE-12 είναι ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια διεθνώς στην επιστήμη και τεχνολογία των Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών. Ο σκοπός του ISFOE είναι να φέρει κοντά επιστήμονες και μηχανικούς οι οποίοι ασχολούνται με την έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή των Εύκαμπτων Οργανικών Ηλεκτρονικών με εφαρμογές στην ενέργεια, το φωτισμό, κλπ. (http://isfoe.physics.auth.gr)

•    NN12 – 9ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες (3-6 Ιουλίου)
Το Διεθνώς αναγνωρισμένο συνέδριο NN12 αποτελεί την ετήσια συνάντηση των επιστημόνων, ερευνητών, μηχανικών και των εταιρειών που ειδικεύονται και ενδιαφέρονται στα νέα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που προκύπτουν από την περιοχή των Ν&Ν και καλύπτουν τα ηλεκτρονικά, την ενέργεια, το περιβάλλον, την υγεία, τις μεταφορές, την ασφάλεια, την εκπαίδευση κλπ. (http://nnconf.physics.auth.gr)

•    ISSON12 – 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για τις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλετρονικά και τη Νανοϊατρική (30 Ιουνίου-7 Ιουλίου).  
Το ISSON12 στοχεύει στην εκπαίδευση νέων ερευνητών, αποφοίτων ΑΕΙ και στελεχών ερευνητικών και παραγωγικών φορέων στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, Οργανικών Ηλεκτρονικών και Νανοϊατρικής.     (http://nnconf.physics.auth.gr/isson.html)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο