Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης στα Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (ΕΕΣΣ) και το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον διακεκριμένων νευροχειρουργών και ορθοπαιδικών χειρουργών από Ελλάδα και εξωτερικό. Το συνέδριο διήρκησε από τις 25 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2012 έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Hotel du Lac.

Εφέτος το Συνέδριο παροσίαζε ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, καθώς έφερε σε επαφή Έλληνες και ξένους ομιλητές από τη Γαλλική και Ευρωπαϊκή Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης για να συζητήσουν από κοινού τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις της Σπονδυλικής Στήλης και πώς αυτές επηρεάζουν θετικά στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων όταν αυτές προκύπτουν μέσα στο χειρουργείο. «Η εφαρμογή της λίστας ελέγχου ασφαλείας που έχει εκδοθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία (ΠΟΥ) το 2008 είναι μία αποτελεσματική μέθοδος για την ανίχνευση σφαλμάτων, την αποφυγή επιπλοκών και την αξιολόγηση της παρεχόμενης φροντίδας στους ασθενείς που υποβάλλονται σε επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης» επισήμανε σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΣΣ, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ και νευροχειρουργός κ. Ιωάννης Μάγρας.

Για πρώτη φορά στο Συνέδριο οι περιλήψεις των εργασιών παρουσιάστηκαν στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ μεταξύ άλλων, την επιστημονική τους εμπειρία κατέθεσαν περισσότεροι από 300 Έλληνες νευροχειρουργοί και ορθοπαιδικοί χειρουργοί, φυσίατροι και φυσικοθεραπευτές, ακτινολόγοι, καθώς και ιατροί άλλων ειδικοτήτων. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, εξετάστηκε μια σειρά από παθήσεις της ΣΣ (οσφυαλγία, οσφυϊκή σπονδύλωση, η νόσος του παρακείμενου διαστήματος, αυχενική μυελοπάθεια και κύφωση, θωρακική δισκοκήλη, κατάγματα θωρακοοσφυϊκής μοίρας της ΣΣ κ.α.), καταλήγοντας στη θεματική της  φυσικής αποκατάστασης την τελευταία ημέρα.

Το Συνέδριο έφερε την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Ιωαννίνων που γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό και υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία και την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, καθώς και από ιδιωτικές εταιρείες και κέντρα αποκατάστασης. Χρυσός χορηγός του Συνεδρίου: ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΝΥ ΕΠΕ, Αργυρός χορηγός: MEDTRONIC.

Τη συνεδριακή οργάνωση ανέλαβε η εταιρεία ARTION Conferences & Events.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο