Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: ΟΛΗΓ – Σημαντικοί φορείς σε Ημερίδα για τις θαλάσσιες μεταφορές Αδριατικής – Ιονίου

Σημείο αναφοράς για τις θαλάσσιες διαμεταφορές στην Αδριατική και το Ιόνιο αποτέλεσε η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 στην Ηγουμενίτσα και είχε ως στόχο την ενίσχυση παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας μεταξύ των λιμένων της Βενετίας και της Ηγουμενίτσας.

Την εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου ADRIAMOS (Adriatic Motorways of the Sea) και συγχρηματοδοτείται από τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών (TEN-T) και από εθνικούς πόρους, τίμησαν με την παρουσία τους οι εμπλεκόμενοι ελληνικοί και ξένοι φορείς. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους Οργανισμούς των δύο λιμένων, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Επιτροπή Διευρωπαϊκών Δικτύων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Ελληνική Εταιρεία Logistics Βορείου Ελλάδος (EEL Β.Ε.) καθώς και το Πανελλήνιο Σύλλογο Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΠΣΣΑΜΕΕ).

Η Ημερίδα εστίασε σε θέματα που αφορούν στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών και τα εμπορευματικά κέντρα, το ρόλο της Ηγουμενίτσας ως κόμβου συνδυασμένων μεταφορών, τις οδικές μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων, ενώ επεκτάθηκε και στην ανάλυση το έργου ADRIAMOS το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού για οχηματαγωγά πλοία (Ro-Ro) στο λιμάνι της Βενετίας και την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στην Ηγουμενίτσα. Οι εργασίες της Ημερίδας ολοκληρώθηκαν με συνάντηση εργασίας μεταξύ των εταίρων.

Η Ημερίδα απευθυνόταν σε στελέχη και εκπροσώπους των οργανισμών και φορέων που δραστηριοποιούνται στις θαλάσσιες διαμεταφορές και τον ευρύτερο κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβε η εταιρεία ARTION Conferences & Events.

Το Πρόγραμμα ADRIAMOS εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας κατά μήκος του διαδρόμου μεταφορών Αδριατικής-Ιονίου που συνδέει το λιμένα της Βενετίας με τους λιμένες της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. Με την υλοποίηση του Προγράμματος αναμένεται να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των μεταφορών μεταξύ των δύο περιοχών, η μελλοντική μεταστροφή από τις οδικές προς τις θαλάσσιες μεταφορές και προσδοκάται να μειωθεί το οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που σχετίζεται με λιμενικές δραστηριότητες και με ενέργειες διοικητικής μέριμνας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο