Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο από το Σύλλογο Μαιών – Μαιευτών Θεσσαλονίκης για την προετοιμασία μελλοντικών γονέων

 

Η επιμόρφωση των μαιών – μαιευτών στην προετοιμασία μελλοντικών γονέων και η παρουσίαση προτάσεων για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων στη ζωή της νέας οικογένειας είναι το αντικείμενο του 15ου Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου Μαιών – Μαιευτών με θέμα «Προετοιμασία για Γονικότητα» που διοργανώνει ο Σύλλογος Μαιών – Μαιευτών Θεσσαλονίκης με τη βοήθεια της εταιρείας ARTION Conferences & Events και θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Μαΐου 2011 στο ξενοδοχείο THE MET, στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Σεμιναρίου έχει προγραμματιστεί επίσης η υλοποίηση των Κλινικών Φροντιστηρίων του Συλλόγου στις 19 – 22 Μαΐου 2011 στον ίδιο χώρο.

Καθώς η μετάβαση στο γονικό ρόλο απαιτεί σημαντικές αλλαγές σε όλες τις πτυχές δραστηριότητας της νέας οικογένειας σηματοδοτώντας σταθμό στη ζωή των μελών της, κρίνεται αναγκαία η προετοιμασία του μελλοντικού γονέα από τη μαία -το μαιευτή για τον -μέχρι τώρα άγνωστο- ρόλο που καλείται η μητέρα ή το ζευγάρι να διαδραματίσει. Η προετοιμασία της εγκύου ή του ζευγαριού ως μελλοντικών γονέων είναι μια διαδικασία που οφείλει να ξεκινήσει με τον οικογενειακό προγραμματισμό πολύ πριν την εγκυμοσύνη. Συνεχίζει κατά τη διάρκεια της κύησης προετοιμάζοντας την έγκυο για ένα φυσικό τοκετό χωρίς στρες και αναπάντητα ερωτήματα. Στον τοκετό συμμετέχουν ενεργά η ίδια και ο σύντροφος της, ενώ η προετοιμασία του ζευγαριού δεν τελειώνει με τον τοκετό. Οι γονείς εκπαιδεύονται από τη μαία – το μαιευτή για το θηλασμό και τη φροντίδα του νεογνού καθώς και για την ομαλή ένταξη του νέου μέλους στην οικογένεια.

Ο Σύλλογος Μαιών – Μαιευτών Θεσσαλονίκης (Ν.Π.Δ.Δ.) είναι Επιστημονικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος αριθμεί 3500 μέλη που εργάζονται στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα και ως ελεύθεροι επαγγελματίες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Σκοπός του Συλλόγου είναι να μεριμνεί για την επιστημονική εξύψωση του μαιευτικού επαγγέλματος, τη διαφύλαξη και υποστήριξη των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μαιών/ μαιευτών και την όσο το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευσή τους στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.

Το 15ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μαιών – Μαιευτών με τίτλο «Προετοιμασία για Γονικότητα»  αναμένεται να παρακολουθήσουν περί τα 250 άτομα και απευθύνεται στην ειδικότητα μαιών – μαιευτών, σε παιδίατρους, γυναικολόγους και φοιτητές ιατρικών σχολών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο