Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το IUFRO Joint Meeting 7.03.05 & 7.03.10

 

undefined

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 η Κοινή Συνεδρίαση των ομάδων εργασιών 7.03.05 & 7.03.10 της Διεθνούς Ένωσης Οργανισμών Δασικών Ερευνών (IUFRO), με τίτλο «Δασικά έντομα και παθογόνα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον: Οικολογία, Παρακολούθηση & Γενετική» που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 80 επιστήμονες ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων από 25 χώρες, ενώ το επιστημονικό πρόγραμμα περιλάμβανε 80 προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθώς και διαλέξεις προσκεκλημένων διακεκριμένων ομιλητών:της Carole Kerdelhué, Διευθύντριας Έρευνας στο ΙNRA Κέντρο Βιολογικής Διαχείρισης Πληθυσμού (CBGP) της Γαλλίας καθώς και του Kenneth F. Raffa καθηγητή Εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison των ΗΠΑ. Κοινή διαπίστωση όλων των σχετικών ανακοινώσεων είναι ότι η παρατηρούμενη κλιματική αλλαγή επιδρά καθοριστικά στους πληθυσμούς και τη διασπορά των δασικών εντόμων και παθογόνων, κάτι που τα επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι ακόμη πιο έντονο.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης (ΕΛΓΟ Δήμητρα), πραγματοποιήθηκε υπό την ομπρέλα της Διεθνούς Ένωσης Οργανισμών Δασικών Ερευνών – IUFRO και τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας και της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος.

Το Meeting στήριξαν ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα», οι χορηγοί του, Basf, Novagrica, αΝάδρασις, Ion Plus, Agroecosystem, Antisel καθώς και οι χορηγοί επικοινωνίας του. Επίσημος Διοργανωτής Συνεδρίου ήταν η ARTION Conferences & Events.

 

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο