Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Η προοπτική της Πλαστικής Χειρουργικής την επόμενη διετία

undefined

 

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον των επόμενων μεγάλων εξελίξεων στην Ιατρική Τεχνολογία και τις Χειρουργικές Τεχνικές, ολοκληρώθηκε το 11ο Πανελλήνιο  Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής, που πραγματοποιήθηκε 5-7 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο είχε ως επίσημο διοργανωτή συνεδρίων την ARTION Conferences & Events. 

Τριακόσιοι πλαστικοί χειρουργοί από την Ελλάδα όπως και 12 προσκεκλημένοι ξένοι ομιλητές από την Ευρώπη και την Αμερική, για τρεις ημέρες ανέλυσαν και συζήτησαν το ευρύτατο φάσμα των θεμάτων που καλύπτει η Πλαστική Χειρουργική. Μεταξύ των ξένων ομιλητών ήταν ο Αμερικανός καθηγητής Julian Pribaz, μεταμοσχευτής προσώπου της Ομάδας της Βοστώνης και ο επίσης Αμερικανός καθηγητής Bryant Toth, ο πλαστικός χειρουργός που έκανε το facelift του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

undefined

Μετά την ολοκλήρωση των τριήμερων εργασιών του Συνεδρίου, εξήχθησαν τα εξής τέσσερα βασικά συμπεράσματα: 

– Ο συνδυασμός των παρεμβάσεων ιατρείου (π.χ. botox, θεραπείες με laser) με χειρουργικές επεμβάσεις (π.χ. βλεφαροπλαστική, λιπαναρρόφηση, facelift), δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα ειδικά στο πρόσωπο, αλλά και το σώμα από άποψη ποιότητας, διάρκειας αποτελεσμάτων, αλλά και κόστους. Εξαίρεση αποτελεί η ρινοπλαστική. 

– Στη χειρουργική του μαστού, οι αισθητικές επεμβάσεις είναι εφικτές με μικρότερες τομές και οι αναπλάσεις μετά από μαστεκτομή με τμήμα της κοιλιάς των ασθενών αποτελούν την πλεονεκτικότερη επιλογή. 

– Η έγκαιρη διάγνωση και οργάνωση αποτελούν προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση του μελανώματος, των όγκων της κεφαλής και του τραχήλου, το έγκαυμα και τις συγγενείς ανωμαλίες. 

– Το έλλειμμα υπεύθυνης ενημέρωσης του κοινού, ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής Dr. Μιχαήλ Ταραμπέ και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΠΕΑΧ, ανέλαβαν να το καλύψουν διαχρονικά. Σχετική πρωτοβουλία με διαρκείς δράσεις προανήγγειλε και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δια του προέδρου του Dr. Αθανασίου Εξαδάκτυλου.

Σημειώνεται ότι το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΠΕΑΧ πρωτοτύπησε καθώς για πρώτη φορά η κορυφαία αυτή διοργάνωση της Εταιρείας είχε ομιλίες και παρουσιάσεις ανοικτές και στο ευρύ κοινό.

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο