Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Η Νανοϊατρική αντιμετωπίζει την Οστεοαρθρίτιδα και την Αθηρωμάτωση

Με πέντε διαφορετικά επιστημονικά στρογγυλά τραπέζια όπου θα συζητηθούν όλα τα νεότερα δεδομένα στη Νανοϊατρική και τις αναγεννητικές μεθόδους σύγχρονης τεχνολογίας, η Νανοτεχνολογία προσεγγίζει την Ιατρική. Ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κλάδος της αναγεννητικής ιατρικής, όπου μέσω των τεχνικών της νανοτεχνολογίας προκαλείται τεχνητή αναγέννηση χόνδρου. Αυτή η μέθοδος στην οποία προσβλέπει το ερευνητικό σχέδιο ΝΑΝΟΑΡΘΡΟΧΟΝΔΡΟΣ το οποίο συντονίζει το ΑΠΘ, είναι πολλά υποσχόμενη στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας παγκοσμίως.

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται μία ακόμη συνάντηση με θέμα την Αναγεννητική Ιατρική και πιο συγκεκριμένα το ρόλο της στην αντιμετώπιση της εκφυλιστικής οστεοαρθρίτιδας, ενώ ξεχωριστή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ ειδικών, για να συζητηθούν δύο ακόμη σοβαρά ζητήματα αιχμής όπως «η Νανοϊατρική στην κλινική πράξη», όπου θα αναλυθούν οι εφαρμογές της Νανοϊατρικής στο πεδίο των καρδιαγγειακών νόσων, του καρκίνου, των νευροεκφυλιστικών παθήσεων, του διαβήτη κτλ, αλλά και τα κλινικά αποτελέσματα στη νανοϊατρική μέσα από τις πιο πρόσφατες μελέτες νανοτοξικότητας.

Όπως εξηγεί η επιστημονικά υπεύθυνη για το θέμα Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη «στην πρώτη επιστημονική συνάντηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Nanomedicine σε συνεργασία με την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδας θα συζητηθεί αναλυτικά πώς η Νανοϊατρική συμβάλει στη διάγνωση και θεραπεία της ευάλωτης αθηρωματικής πλάκας».

NANOTEXNOLOGY 2012
Τα παραπάνω θα διεξαχθούν στη διάρκεια του επιστημονικού πολυγεγονότος NANOTEXNOLOGY 2012 που πραγματοποιείται από τις 30 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις της Helexpo-ΔΕΘ.

Το NANOTEXNOLOGY 2012 περιλαμβάνει:
•    τη 2η Διεθνή Έκθεση για τις Nανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά “NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo” (2-6 Ιουλίου),
•    το 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά “ISFOE-12” (2-5 Ιουλίου),
•    το 9ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες “NN12” (3-6 Ιουλίου) και
•    το 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο για τις Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική “ISSON12” (30 Ιουνίου-7 Ιουλίου).  

Η φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιείται σε συνέχεια της επιτυχίας της NANOTEXNOLOGY 2011 που είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 600 παρουσιάσεις και 2.000 ειδικούς επιστήμονες, ερευνητές και επαγγελματίες, υλοποιείται με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και άλλων ελληνικών και ξένων οργανισμών, και φέρει την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό του μήνυμα ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής NANOTEXNOLOGY 2012, κ. Σ. Λογοθετίδης «Η υποστήριξη από ελληνικούς φορείς και η ενεργός συμμετοχή εταιρειών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την ανάδειξη της ελληνικής αριστείας, την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, την ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας στο πεδίο της Νανοτεχνολογίας και των Οργανικών Ηλεκτρονικών, και φυσικά για τη διεθνή προβολή της χώρας μας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο