Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Η μεθοδολογία μείωσης του λειτουργικού κόστους του Έργου CROSS-INNO-CUT, «Καλή Πρακτική» του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία

 

Η μεθοδολογία μείωσης του λειτουργικού κόστους του Έργου CROSS-INNO-CUT, με επικεφαλής εταίρο τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ανακηρύχθηκε «Καλή Πρακτική» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» κ. Γεώργιος Εμμανουήλ, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του Έργου κρίνονται ως ιδιαίτερα θετικά από την υπηρεσία και για το λόγο αυτό το Πρόγραμμα CROSS-INNO-CUT αποτελεί πλέον «Καλή Πρακτική» για το Πρόγραμμα Ελλάδα- Βουλγαρία. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Εμμανουήλ ανακοίνωσε ότι στο επικείμενο Συνέδριο «Καλών Πρακτικών» που θα διοργανωθεί από τη Διαχειριστική Αρχή το Α’ εξάμηνο του 2014, το Έργο CROSS-INNO-CUT θα συμπεριληφθεί στη δέσμη καλών πρακτικών έργων και στη συνέχεια, εκεί θα παρουσιαστούν τόσο η καινοτόμος μεθοδολογία του, όσο και τα αποτελέσματά του.

Επίσης, συζητήθηκε και η προοπτική συμπερίληψης του CROSS-INNO-CUT στα «Στρατηγικά Έργα» των Προγραμμάτων Διασυνοριακής Συνεργασίας της επόμενης προγραμματικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα υλοποίησης του Έργου, με επικεφαλής τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ξεκινά άμεσα τη διαδικασία μετεξέλιξης του εργαλείου και της συνολικής μεθοδολογίας μείωσης του λειτουργικού κόστους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο την υποβοήθηση όσο το δυνατόν περισσότερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας και της Νοτίου Βουλγαρίας.

Τη χρηστικότητα και τη σημασία του Προγράμματος τόνισε κατά την ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) κ. Αθανάσιος Σαββάκης. Ο κ. Σαββάκης υπογράμμισε ότι η καινοτόμος μεθοδολογία μείωσης του λειτουργικού κόστους μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν με τον τρόπο αυτόν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ Vasil Valtsev, στο δικό του χαιρετισμό, εξήρε τη βελτίωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας – Βουλγαρίας με αφορμή το Πρόγραμμα CROSS-INNO-CUT. Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα διεύρυνσης αυτής της συνεργασίας, με την εφαρμογή της μεθοδολογίας του προγράμματος και σε άλλες επιχειρήσεις.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Φάνης Παππάς, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα του έργου στο πλαίσιο του σχεδιασμού των δράσεων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο