Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Η ιστορία, τα μνημεία, η τέχνη και ο πολιτισμός της Καστοριάς μέσα από το πρίσμα Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό, ο Δήμος Καστοριάς διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Καστοριά: Ιστορία – Μνημεία & Τέχνη – Πολιτισμός, 1385-1912». Το Συνέδριο, έχοντας ως απώτερο στόχο να παρουσιαστεί η Καστοριά του χθες, του σήμερα και του αύριο μέσα από εκδηλώσεις επιστημονικού, ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΔΗΚΑ από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου 2012.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο σημαντικό Συνέδριο πραγματοποιείται στην πόλη της Καστοριάς, καθώς φιλοδοξεί να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές της Μεταβυζαντινής περιόδου 1385-1912 αναφορικά με την ιστορία, τα μνημεία-την τέχνη και τον πολιτισμό της πόλης. Το Συνέδριο πλαισιώνεται από ένα υψηλού επιπέδου πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί η Επιστημονική Επιτροπή του και διανθίζεται από ελεύθερες ανακοινώσεις.

Δεδομένης της σημασίας του Συνεδρίου, αλλά και του εορταστικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων της επετείου, αναμένεται μεγάλη προσέλευση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου θα γνωρίσουν την ιστορία της Καστοριάς, τα μουσειακά της μνημεία και τον πολιτισμό της.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο