Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Διεθνές Συμπόσιο για τα αλευρώδη στην Κρήτη

Συμπόσιο με θέμα τους αλευρώδεις και τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο έρευνας και εφαρμογής σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, έχοντας το διακριτικό τίτλο 1st International Whitefly Symposium – IWS, θα πραγματοποιηθεί στις 20-24 Μαΐου 2013 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.

Οι αλευρώδεις είναι από τους σημαντικότερους εντομολογικούς εχθρούς καλλιεργειών παγκοσμίως. Στην ομάδα ανήκουν τα έντομα τα κοινώς ονομαζόμενα άσπρα μυγάκια. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 1620 καταγεγραμμένα είδη, που προσβάλλουν δενδρώδεις και κηπευτικές καλλιέργειες. Τα πιο σημαντικά είδη, τόσο στην Ελλάδα όσο σε όλο τον κόσμο, είναι ο αλευρώδης του καπνού, Bemisia tabaci και ο αλευρώδης των θερμοκηπίων Trialeurodes vaporariorum. Αυτά τα είδη μεταδίδουν ιολογικές ασθένειες και μπορούν να προκαλέσουν ανυπολόγιστες ζημιές σε ευπαθείς καλλιέργειες (π.χ. ίωση του κίτρινου καρουλιάσματος των φύλλων της ντομάτας – ΤYLCV). Επίσης, η αντιμετώπιση τους είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς έχουν την ικανότητα να αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στα εντομοκτόνα.

Οι θεματικές ενότητες του Συμποσίου περιλαμβάνουν: συστηματική και εξέλιξη, βιολογία και οικολογία, γονιδιωματική και γενετική, βιολογική αντιμετώπιση και ολοκληρωμένη διαχείριση, χημική αντιμετώπιση και ανθεκτικότητα, μετάδοση ιών μέσω αλευρωδών, αλληλεπίδραση αλευρωδών και φυτών και συμβιωτικά αλευρωδών.

Το Συμπόσιο θα παρακολουθήσουν ερευνητές και επαγγελματίες του γεωργικού κλάδου, στελέχη επιχειρήσεων φυτοπροστασίας της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το 1st International Whitefly Symposium εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς εξειδικευμένων επιστημονικών συνεδρίων για τους αλευρώδεις και προέκυψε από τη συγχώνευση δυο σημαντικών διεθνών συνεδρίων, του International Bemisia Workshop (IBWS) και του European Whitefly Symposium (EWS). Το Συμπόσιο αντικαθιστά στην ουσία το 6th International Bemisia Workshop που είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο