Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Αντίδοτο στην κρίση η εξωστρέφεια

Ενάντια στο κλίμα της ανασφάλειας που επικρατεί εξαιτίας της κρίσης -οικονομικής και  κοινωνικο-οικονομικής- οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αντισταθούν και να δραστηριοποιηθούν επωφελούμενες από ενέργειες εξωστρέφειας. Αυτό πιστεύουν οι κκ. Δέσποινα και Βαλεντίνη Αμαραντίδου που ταξίδεψαν στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας εκπροσωπώντας την ARTION Conferences Events για να  συμμετέχουν ως εκθέτες στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Συνέδριο για Συνδέσμους και Ενώσεις (International & European Associations Congress) που διεξήχθη το τριήμερο 15 με 17 Ιουλίου 2012.


Από αριστερά προς τα δεξιά εμφανίζονται: κα Δέσποινα Αμαραντίδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της
ARTIONConferences & Eventsκαι η κα Βαλεντίνη Αμαραντίδου, Διευθύντρια της εταιρείας.

Το Συνέδριο αποτελεί ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά γεγονότα στην Ευρώπη για συνδέσμους, συλλόγους, ενώσεις, επιστημονικές εταιρείες και οργανισμούς που επιθυμούν να βελτιώσουν τη λειτουργία τους και να αυξήσουν τον αριθμό των μελών και των εσόδων τους. Μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου και το εκθεσιακό του, που συγκεντρώνει περισσότερους από 400 εξειδικευμένους επαγγελματίες εκθέτες, προωθείται αποτελεσματικά η δικτύωση των παραπάνω συνδέσμων με επαγγελματίες, ειδικούς στη διαχείριση τους.

Το Συνέδριο επικεντρώνεται στην αναβάθμιση της αξίας ενός Συνδέσμου (association) με την παροχή υπηρεσιών από επαγγελματίες του κλάδου και ως εκθέτες συμμετέχουν οργανισμοί τουριστικής και συνεδριακής προβολής, γραφεία συνεδρίων και τουρισμού (Convention & Visitors Bureaus), επαγγελματίες διοργανωτές συνεδρίων (PCO’s), συνεδριακά και εκθεσιακά κέντρα, οι οποίοι κατέχουν ρόλους – κλειδιά για την ανάδειξη μιας πόλης ως σημαντικού τουριστικού και συνεδριακού προορισμού.

Προβολή της χώρας μέσα από διεθνείς εκθέσεις

Το συνέδριο αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να προβληθούν οι συνεδριακές υποδομές μιας χώρας και οι υπηρεσίες που παρέχονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Η  ARTION Conferences & Events αποτελούσε τη μοναδική ελληνική συμμετοχή. «Η συμμετοχή μας σε διεθνείς εκθέσεις σαν και αυτήν είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να δικτυωθούμε με επιχειρηματίες του κλάδου και να αναδείξουμε τις υπηρεσίες μας, τις υποδομές μας, την πόλη μας, αλλά κυρίως τη χώρα μας στο εξωτερικό» επισημαίνει η κ Δέσποινα Αμαραντίδου, συνιδιοκτήτρια και Υπεύθυνη Επικοινωνίας της ARTION Conferences & Eventς και συνεχίζει «οφείλουμε στη χώρα μας να είμαστε αισιόδοξοι, και σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, από τη δική μας πλευρά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανατροπή της κακής εικόνας που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα». 

Η ARTION, ως επαγγελματίας διοργανωτής συνεδρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό (PCO), δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, στη διαχείριση, επικοινωνία και διοικητική υποστήριξη Συνδέσμων και Ενώσεων, καθώς και το συντονισμό διεκδίκησης ευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων. «Στο πλαίσιο μιας διεθνοποιημένης επικοινωνιακής πολιτικής, μετράμε στο ενεργητικό μας αρκετές συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις και εκθέσεις στο εξωτερικό, καθώς θεωρούμε ότι η επέκταση των δράσεων της εταιρείας εκτός των εθνικών συνόρων επιδρά ευεργετικά στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα, ενώ συνεισφέρει παράλληλα στην προβολή της χώρας και του συνεδριακού της προϊόντος», σημειώνει η κα Δέσποινα Αμαραντίδου.

Η Θεσσαλονίκη ως συνεδριακός προορισμός

Η βελτίωση της συνεδριακής υποδομής της Θεσσαλονίκης και η ενεργοποίηση του γραφείου Συνεδρίων και Τουρισμού της τίθενται ως αναγκαιότητα, προκειμένου να αναπτυχθεί μία στρατηγική συστηματικής διεκδίκησης διεθνών Συνεδρίων. Σύμφωνα με το ετήσιο στατιστικό report του ICCA για τη δεκαετία 2002-2011, η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξή της ως συνεδριακού προορισμού βρίσκεται στην 28η θέση με 127 συνέδρια, η Αθήνα στην 35η θέση με 55 συνέδρια και η Θεσσαλονίκη στην 120η  θέση με 17 συνέδρια από την 195η θέση που κατείχε μόλις ένα χρόνο πριν. «Για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ελκυστικό συνεδριακό προορισμό, δεν χρειαζόμαστε μόνο μουσεία, καλές υποδομές και αστικές συγκοινωνίες. Χρειαζόμαστε πάνω από όλα συσπείρωση φορέων και πολιτική βούληση, για να αποτρέπονται ενέργειες όπως αυτή της ακύρωσης του αεροπορικού δρομολογίου Θεσσαλονίκης – Ζυρίχης από τη Swiss. Καθώς το συγκεκριμένο δρομολόγιο συνέδεε μέσω Ζυρίχης τη Θεσσαλονίκη με ολόκληρο τον κόσμο, είναι επιτακτική η δραστηριοποίηση όλων μας» τονίζει η κα Βαλεντίνη Αμαραντίδου, Διευθύντρια της ARTION Conferences & Events.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.