Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Ανακοίνωση Προγράμματος Συνεργασίας ενόψει του 37ου Διεθνούς Συνεδρίου Αρχιμαγείρων

Έκκληση για συνεργασία, έμπρακτη συμπαράσταση και ενεργή συμμετοχή στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας μέσω του 37ου Διεθνούς Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (WACS) απηύθυναν οι αρμόδιοι φορείς σε επιχειρήσεις και επαγγελματικές σχολές μαγειρικής κατά την επίσημη παρουσίαση του Συνεδρίου που υλοποιήθηκε σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2013, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan EXPO στην Αθήνα.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Καρούμπας “το Συνέδριο που θα γίνει το 2016 στην Αθήνα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να ανακαλύψουν οι ξένοι φίλοι μας τον πλούτο της ελληνικής γης” και προέτρεψε τους πάντες να συνεισφέρουν – καθείς με την ιδιότητά του – στη διάδοση της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης λέγοντας χαρακτηριστικά “ας αξιοποιήσουμε το ότι περισσότεροι από 2.000 επαγγελματίες του κλάδου θα έρθουν στην Αθήνα για το συγκεκριμένο γεγονός. Είναι ευκαιρία να συνεργαστούμε και να βρούμε από κοινού ιδέες για συμμετοχή σε δράσεις για την καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας μας στους ξένους προσκεκλημένους”.

“Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε”, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, “είναι ότι η Αθήνα, παρά τους δύσκολους καιρούς, παραμένει μια σύγχρονη και φιλόξενη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, που θέλει και μπορεί να κινηθεί στην τροχιά της ανάπτυξης, του διαλόγου, και της ανταλλαγής των ιδεών…H φιλοξενία διοργανώσεων σαν του WACS αποκτά πρόσθετη και διττή σημασία: αφενός, συμβάλλει στην καλή φήμη και τη θετική εικόνα της πόλης διεθνώς, και αφετέρου, έχει άμεση απήχηση στις οικονομικές δραστηριότητες και την αγορά”.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της WACS, κος Gissur Gudmundsson δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που στα 85 χρόνια της ιστορίας του, το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2016, λέγοντας ότι “αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, αλλά και ξεχωριστό προνόμιο που το ενδιαφέρον της διεθνούς γαστρονομικής κοινότητας θα στραφεί στις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας”, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο Συνέδριο της Αθήνας η μίνι Ολυμπιάδα Μαγειρικής.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών κος Γεώργιος Μπρούλιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αθήνα αναμένεται να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους συμμετέχοντες του Συνεδρίου και την ευρύτερη διεθνή κοινότητα των αρχιμαγείρων, καθώς μέσα από τη διοργάνωση επρόκειτο να προβληθούν τα δυνατά σημεία της πόλης.

Ο κ. Νικητιάδης, ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στο διάστημα της διεκδίκησης του Συνεδρίου και υποστηρικτής της όλης προσπάθειας, τόνισε από τη μεριά του σχετικά με την επιτυχή διεκδίκηση του Συνεδρίου ότι επρόκειτο για διπλή νίκη, καθώς επιτεύχθηκε σε καιρούς χαλεπούς για τη χώρα, ενώ επισήμανε ότι η καθαυτή υλοποίηση του το 2016 αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναδειχθούν πολλές και διάφορες πτυχές της πόλης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση του Athens Convention Bureau από την Υπεύθυνη Πωλήσεων και Επικοινωνίας του γραφείου κα Αλεξία Παναγιωτοπούλου και ολοκληρώθηκε με την αναλυτική παρουσίαση του Προγράμματος Συνεργασίας προς επιχειρήσεις και επαγγελματικές σχολές μαγειρικής από την Εταίρο και Διευθύντρια Επικοινωνίας της ARTION Conferences & Events κα Δέσποινα Αμαραντίδου. Απευθυνόμενη προς τους επαγγελματίες του κλάδου, η κα Αμαραντίδου σχολίασε ότι η περίσταση προσφέρει ευκαιρίες για επιχειρηματικές συνεργασίες, δράσεις και συνέργειες που πρέπει πρώτα να αντιληφθούμε και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούμε. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσει μία δυναμική θετική προβολή για την Αθήνα, τη χώρα και τη γαστρονομία της, ενώ θα τονώσει οικονομικά τις εταιρείες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν ενεργά σε αυτήν.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, επαγγελματίες, εκπρόσωποι εταιρειών και εκπαιδευτικά ιδρύματα του κλάδου, οι φορείς και επιχειρήσεις που στήριξαν την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην υποβολή του φακέλου διεκδίκησης και αποτέλεσαν σημαντικούς αρωγούς για την επιτυχή του διεκδίκηση. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης για τα Ξενοδοχεία & τη Μαζική Εστίαση HORECA 2013 από την ARTION Conferences & Events.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο