Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: Αδριατική-Ιόνιο – Αισιόδοξα μηνύματα για τις θαλάσσιες μεταφορές

Εποικοδομητικά ήταν τα αποτελέσματα από τη διεθνή Ημερίδα “ADRIAMOS” που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2012 στο ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα. Κατά τη διάρκειά της τέθηκε μια σειρά ζητημάτων σχετικά με τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας σε Αδριατική και Ιόνιο, τις θαλάσσιες διαμεταφορές μεταξύ του λιμένων της Βενετίας και της Ηγουμενίτσας, τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών, την ασφαλή μεταφορά επικίνδυνων φορτίων, καθώς και το ρόλο της Ηγουμενίτσας ως κόμβου συνδυασμένων μεταφορών και τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου σε αυτήν.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, μεταξύ των οποίων ο Καθηγητής Luis Valente de Oliveira, European Coordinator of “Motorways of the Sea (MoS)” Priority Project και οι κ.κ. Cecilia Volpato και Ruggero Madaro από τον Οργανισμό Λιμένος Βενετίας. Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Logistics Βορείου Ελλάδος και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων.

Στόχος της Ημερίδας ήταν να καταστήσει κοινωνούς, του ρόλου και των δυνατοτήτων του λιμένα της Ηγουμενίτσας, τα στελέχη και εκπροσώπους των οργανισμών και φορέων που δραστηριοποιούνται τόσο στους επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς κλάδους των θαλάσσιων διαμεταφορών, όσο και στον ευρύτερο κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Μετά το πέρας των εργασιών της Ημερίδας, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Γκρίνιας, σε δήλωσή του επισήμανε πως “το έργο ADRIAMOS, είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα που γίνεται για την υλοποίηση του εμπορευματικού κέντρου Θεσπρωτίας και την ανάδειξη της περιοχής ως κόμβου διαμετακομιστικού εμπορίου.”

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Τζοβάρας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συμμετέχοντες και τους ομιλητές για την ενεργό συμμετοχή τους, ενώ σημείωσε πως με την ημερίδα αυτή “έχει ανοίξει ένας ουσιαστικός κύκλος συζητήσεων για το εμπορευματικό κέντρο Θεσπρωτίας και τον αναπτυξιακό ρόλο που αυτό θα διαδραματίσει στην περιοχή”.

Η Ημερίδα διεξήχθη στο πλαίσιο του Προγράμματος ADRIAMOS (Adriatic Motorways of the Sea), με συγχρηματοδότηση 50% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών (TEN-T) και 50% από εθνικούς πόρους.

Το συντονισμό της διοργάνωσης της Ημερίδας είχε υπ’ ευθύνη της η εταιρεία ARTION Conferences & Events.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο