Τα νέα των μελών μας

Artion Conferences & Events: 49η Έκθεση Χειροτεχνίας & Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής

 

Την Τετάρτη 13 Αυγούστου ανοίγει η αυλαία της 49ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής που θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 24 Αυγούστου 2014 και διοργανώνεται απο το Δήμο Ρόδου, τη Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής και τον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κρεμαστής «Παναγία η Ελεημονήτρια».

Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων χειροτεχνίας και αγροτικής παραγωγής της περιοχής αλλά και του πολιτισμικού πλούτου της νήσου είναι μερικά από τα σημεία στα οποία αποσκοπεί η 49η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής.

Η Έκθεση στοχεύει στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, του έλληνα παραγωγού, αλλά και της οικονομίας του νησιού, καθώς αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το νησί κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ θα φιλοξενήσει πάνω απο 80 εκθέτες από όλη την Ελλάδα που θα εκπροσωπήσουν κλάδους της Χειροτεχνίας, της Βιοτεχνίας και της Αγροτικής Οικονομίας. Σκοπός των διοργανωτών, είναι η σταδιακή, χρόνο με το χρόνο, διεθνοποίηση της Έκθεσης και η μετεξέλιξη της σε σημείο αναφοράς στην περιοχή της Μεσογείου.

«Η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για το νησί της Ρόδου που συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη και την προβολή του νησιού ως ενός ιδιαίτερου προορισμού για τον επισκέπτη, για να γνωρίσει τόσο τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου, όσο και την παράδοση διά των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκειά της», τονίζει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης, κ Νικόλαος Κεφαλάκης. «Εκείνο που έχουμε ανάγκη είναι ο αλλοδαπός, αλλά και ο ημεδαπός επισκέπτης να ταυτοποιήσει τον τόπο μας με προϊόντα που θα καταγράψει στη μνήμη του, αλλά και θα καταναλώσει».

Παράλληλα την Έκθεση θα πλαισιώνει καθημερινά πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων από τοπικές πολιτιστικές ομάδες και συλλόγους.

Η Έκθεση

Η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής κλείνει φέτος 49 χρόνια συνεχούς πορείας και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον Έλληνα ή ξένο επισκέπτη να συνδυάσει την παραμονή του στο νησί με την εμπειρία της επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού σε ζωτικούς κλάδους όπως είναι η Χειροτεχνία και η Αγροτική Οικονομία, συνδέοντας τις μαγευτικές εικόνες της Ρόδου και της Ελλάδας με τις παραγωγικές δυνατότητες του πρωτογενή τομέα.

Η Κρεμαστή

Η Κρεμαστή είναι κωμόπολη της Ρόδου, ένας σύγχρονος τουριστικός οικισμός που έχει αναπτυχθεί κατά μήκος κυρίως του κεντρικού δρόμου που οδηγεί από τη Ρόδο στις παραλίες και τα θέρετρα της δυτικής ακτής. Το όνομα Κρεμαστή δόθηκε επειδή είναι χτισμένη γύρω από το Λόφο του Μεσαιωνικού Κάστρου Κρεμαστής και τα σπίτια της μοιάζουν να κρέμονται γύρω από αυτό. Το κέντρο της κοσμεί ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ παράλληλα πλαισιώνεται από πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά την Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο