Τα νέα των μελών μας

Arion Resort & Spa: 2nd Turkish Cuisine Festival

 
Η  Τουρκία εξαιτίας της  γεωγραφικής θέση  που βρίσκεται,  δηλαδή στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, έχει πολλές γαστρονομικές επιρροές, που κάνουν την Τούρκικη κουζίνα ακαταμάχητη, όπως και την ίδια τη χώρα.

Γι΄αυτό τον λόγο, εξαιρετικοί σεφ από το ξενοδοχείο Sheraton Maslak,  θα έρθουν ειδικά από την Κωνσταντινούπολη και θα απογειώσουν τις γεύσεις μαγειρεύοντας αυθεντικά Τουρκικά  πιάτα από τις 12 έως 21 Απριλίου, 2013, στο ξενοδοχείο Arion Resort  Spa, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το 2ο  Φεστιβάλ Τουρκικής κουζίνας αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών του Astir Palace να  ενσωματώσει έθνικ κουζίνες και να προσφέρει τη δυνατότητα στο γαστρονομικό Αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει την πλούσια κληρονομιά της Τουρκικής Κουζίνας.

Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν  αυθεντικό τουρκικά πιάτα και γλυκά, όπως  αναντόλου κεμπάπ,  άντανα κεμπάμπ, γεμιστή μελιτζάνα με  κιμά και ρύζι, αρνί με σως ντομάτας και μελιτζάνα, παραδοσιακός μπακλαβάς, κανταϊφι και ραβανί!

Ώρες λειτουργίας του εστιατορίου Il Tramonto: Καθημερινές και Σαββατοκύριακα από τις 19:00 -00:00.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα κληρωθεί ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για 2 άτομα, με διαμονή στο Ξενοδοχείο Sheraton Maslak. Τα εισιτήρια αποτελούν χορηγία της Turkish Airlines.

Το Φεστιβάλ Τουρκικής Κουζίνας διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Τουρκιας και σε συνεργασία με την Turkish Airlines, και το περιοδικό Athens Insider.


Πληροφορίες  για την Τουρκική κουζίνα

Λέγεται ότι τρία σημαντικά είδη κουζίνας υπάρχουν στον κόσμο: Τουρκική, Κινέζικη, και Γαλλική. Δικαιολογώντας πλήρως τη φήμη της, η Τουρκική κουζίνα είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη.

Εκτός του ότι είναι το παλαιωμένο προϊόν των αιώνων εμπειρίας, η Τουρκική κουζίνα έχει μια πολύ καθαρή ποιότητα. Η ποικιλία και η απλότητα των συνταγών και η ποιότητα των συστατικών αποτελούν εγγυήσεις για νόστιμα φαγητά.

Η Τουρκική κουζίνα είναι σε μεγάλο βαθμό κληρονομιά της οθωμανικής κουζίνας, η οποία μπορεί να περιγραφεί ως μια συγχώνευση και βελτίωση της Κεντρικής Ασίας , της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων. Η Τουρκική κουζίνα έχει με τη σειρά της επηρέασει και τις άλλες γειτονικές κουζίνες, συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Ευρώπης. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο