Τα νέα των μελών μας

Aria Hotels: Τα Aria Hotels προσθέτουν το Ξενοδοχείο & Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ!

 

                          undefined                  undefined

 

Τα Aria Hotels προσέθεσαν το Ξενοδοχείο και το Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ στην οικογένεια των boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών τους που λειτουργούν σε προορισμούς με ιδιαίτερο χαρακτήρα στην Ελλάδα. Το μοναδικό αυτό συγκρότημα συνδυάζει την αυθεντική Ελληνική φιλοξενία με το κρασί του τοπικού αμπελώνα και είναι ιδανικό για μια χαλαρωτική διαμονή στο γραφικό Μέτσοβο. 

Οι διαφορετικές ‘ερυθρές’ και ‘λευκές’ οινικές ποικιλίες του τοπικού αμπελώνα, έχουν εμπνεύσει τη διακόσμηση στους χώρους του ξενοδοχείου. Τα δωμάτια, δεκαπέντε στο σύνολό τους, είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, διατηρώντας ταυτόχρονα τα στοιχεία της τοπικής παράδοσης. Διακρίνονται σε Standard, Superior και σουίτες, δυναμικότητας δύο, τριών και τεσσάρων ατόμων αντίστοιχα και προσφέρουν θέα στο οινοποιείο και στο τοπίο του Μετσόβου. Τα Superiorδωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι, ενώ οι σουίτες, στην πλειονότητά τους, τζάκι. 

undefined

Το εστιατόριο αποτελεί απαραίτητο σταθμό της συνολικής εμπειρίας του ξενοδοχείου Κατώγι Αβέρωφ, με συνταγές εμπνευσμένες από γαστρονομικά έθιμα αιώνων και με πρώτη ύλη τοπικά προϊόντα, όπως τα τυριά Μετσοβόνε και Μετσοβέλα που συνδυάζονται άψογα με τις ετικέτες του αμπελώνα. Το ξενοδοχείο συμμετέχει στην πρωτοβουλία ‘’Ελληνικό Πρωινό’’, αξιοποιώντας και προωθώντας την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής. 

undefined

Η μεγάλη ποικιλία από λευκά, κόκκινα και ροζέ κρασιά καθώς επίσης και το θεατρικά στημένο σκηνικό του οινοποιείου, καθιστούν την ξενάγηση και τη γευστική δοκιμή ως μια αναπόσπαστη δραστηριότητα, τόσο για τους διαμένοντες στο ξενοδοχείο, όσο και για τους εξωτερικούς επισκέπτες. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα παρασκευής συνοδευτικών εδεσμάτων, που συνδυάζονται αρμονικά με τις οινικές επιλογές που προσφέρει το κτήμα, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτεραχαρακτηριστικά τους. Το οινοποιείο διαθέτει επίσης κατάστημα πώλησης ετικετών του αμπελώνα, περιορισμένης ή ευρύτερης κυκλοφορίας, διάφορων αξεσουάρ και βιβλίων με θέμα το κρασί και παραδοσιακών Μετσοβίτικων προϊόντων.

undefined

Οι αμπελώνες στο Γινιέτς, που σημαίνει «αμπελότοπος» στη Βλάχικη τοπική διάλεκτο, απέχουν μόλις 10 λεπτά οδικώς από το συγκρότημα του ξενοδοχείου και του οινοποιείου και αποτελούν τους πιο ορεινούς στην Ελλάδα. Η ετήσια συγκομιδή πραγματοποιείται τον Οκτώβριο και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τους φίλους του κρασιού. Στην περιοχή καλλιεργούνται πολλές ποικιλίες, όπως CabernetSauvignon, Merlot, Syrah, PinotNoir, Traminer, Βλάχικο και Ντεμπίνα.  

Οι λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού, θα εκτιμήσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Μετσόβου που αντανακλάται στις συλλογές της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ και του Αρχοντικού Τοσίτσα. Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ είναι μουσείο νεοελληνικής τέχνης  που φιλοξενεί έργα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και 20ου αιώνα. Η συλλογή έργων τέχνης του μουσείου θεωρείται μια από τις πληρέστερες και σημαντικότερες αυτής της περιόδου. Το Αρχοντικό Τοσίτσα είναι ένα μοναδικό Μουσείο Λαϊκής Ηπειρωτικής Τέχνης, επιπλωμένο με αντικείμενα εποχής και μια αξιόλογη συλλογή βυζαντινών εικόνων. Στον τρίτο όροφο άνοιξε πρόσφατα το διαμέρισμα του Ευάγγελου Αβέρωφ, με προσωπικά είδη και φωτογραφίες από τη ζωή του. Η περιοχή είναι επίσης δημοφιλής και ως προορισμός για χειμερινά σπορ και ειδικά για όσους επιθυμούν να κάνουν σκι. 

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι στα Ιωάννινα (απέχει από το ξενοδοχείο περίπου 45 λεπτά με το αυτοκίνητο) ενώ η απόσταση από το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εκτιμάται περίπου στις 21/2  ώρες. Τα Μετέωρα (60 χλμ.), οι παραλίες στα Σύβοτα (130 χλμ.), η Βεργίνα (150 χλμ.) και η Θεσσαλονίκη (200 χλμ.), αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για ημερήσιες εκδρομικές εξορμήσεις, μετατρέποντας το Ξενοδοχείο και το Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, σε ιδανικό προορισμό διακοπών όλο το χρόνο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο