Τα νέα των μελών μας

Apollonia Beach Resort & Spa: Περιβαλλοντική δραστηριότητα

 

«Όλοι μαζί το κρινάκι να σωθεί!»

Με αυτό το τραγουδάκι τα παιδιά του παιδικού σταθμού Μελισσάκια μαζί με τα παιδιά των φιλοξενουμένων του ξενοδοχείου Apollonia Beach και την  περιβαλλοντική ομάδας του, κατέβηκαν στην παραλία  οριοθέτησαν και περιέφραξαν τα κρινάκια της άμμου που έχουν αρχίσει να ανθίζουν .  Γιατί το κρινάκι μπορεί να είναι ανθεκτικό στο κρύο, στην ανυδρία, στο δυνατό άνεμο αλλά δεν αντέχει το ίδιο απέναντι στην   οικιστική ανάπτυξη των παραθαλάσσιων περιοχών, την εκμετάλλευση των παραλιών, το μαζικό τουρισμό, τη ρύπανση και την μόλυνση αλλά και την ανθρώπινη ματαιοδοξία, που προκαλούν προβλήματα στην επιβίωσή του. Τα παιδιά παρατήρησαν από κοντά το κρινάκι, έμαθαν τον κύκλο ζωής του μέσα από φωτογραφίες, το ότι ευδοκιμεί σε αμμώδεις παραλίες, κοντά στη θάλασσα και είναι ένα από τα προϊστορικά  φυτά της Μεσογείου που υπάρχει μέχρι σήμερα στην Κρήτη το κάνει μοναδικό.  Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα κατανόησαν το πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθεί ένα φυτό το οποίο είναι υπό εξαφάνιση αλλά και το γεγονός ότι και τα ίδια μπορούν και οφείλουν να βοηθήσουν στην προστασία του. 

Η πρωτοβουλία αυτή του Apollonia Beach Hotel δίδαξε για άλλη μια φορά το σεβασμό και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, βοήθησε στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και κληρονομιάς του τόπου μας, μέσα από μια ευχάριστη και ψυχαγωγική  δραστηριότητα που εκτός των άλλων ένωσε σε μία ομάδα παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων που συνεργάστηκαν και διασκέδασαν μαθαίνοντας. Διότι ο σεβασμός για το περιβάλλον, η γνώση και η παιδική ηλικία είναι ανεξάρτητα από σύνορα και εθνικότητες.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο