Τα νέα των μελών μας

Anthemus Sea Beach Hotel & Spa: Anthemus Sea | Βιωσιμότητα και Βραβεία Εξυπηρέτησης

Στο Anthemus Sea Beach Hotel and Spa, συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε συνεχώς για να βελτιώνουμε τη διαμονή των επισκεπτών μας, εξασφαλίζοντας ότι  είναι πολυτελής και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε νέα ορόσημα βιωσιμότητας που κάνουν το ξενοδοχείο μας, ακόμα πιο εξαιρετική επιλογή για τους επισκέπτες μας.

Παράδοση στην Αριστεία των παρεχόμενων Υπηρεσιών:

Με υπερηφάνεια σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε το Χρυσό Βραβείο από το HOLIDAY CHECK για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό είναι μια σπάνια τιμή για Ελληνικό ξενοδοχείο, αφού μόνο πέντε ξενοδοχεία 5* έχουν πετύχει τέτοια αναγνώριση. Αυτό αντανακλά την ακλόνητη δέσμευσή μας για άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας.

Διεθνής Αναγνώριση:

Χάρη στις θετικές κριτικές από πελάτες που έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με το δεύτερο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Γερμανίας (DER Touristik), έχουμε καταταγεί ως ένα από τα καλύτερα 150 ξενοδοχεία του κόσμου. Αυτή η αναγνώριση υπογραμμίζει την εκτίμηση των επισκεπτών για το ξενοδοχείο μας και ενισχύει τη συνεχή δέσμευσή μας για την τελειότητα.

Βιώσιμες Καινοτομίες:

Εκτός από τις αυτοχρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες των προηγούμενων ετών, συνεχίζουμε και φέτος να επενδύουμε, να ενισχύουμε και να επεκτείνουμε τις δεσμεύσεις μας για την βιωσιμότητα. Μερικές από αυτές τις ενέργειες είναι:

  • Επέκταση ηλιακών Πάνελ: Η δέσμευσή μας σε αυτόν τον τομέα έχει διπλασιαστεί με την εγκατάσταση επιπλέον 400 kW φωτοβολταϊκών πάνελ, που τώρα ανέρχονται συνολικά σε 800 kW. Αυτό έχει ως περιβαλλοντικό αποτέλεσμα την διάσωση 680 μεγάλων δέντρων και επιπλέον την μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 440 τόνους ετησίως.
  • Σκιασμένος χώρος στάθμευσης: Οι 128 θέσεις στάθμευσης του ξενοδοχείου, είναι πλέον σκιασμένες, συνδυάζοντας την άνεση με την ενεργειακή απόδοση.
  • Διαδικασίες Ανακύκλωσης: Το 2023, εκτός από τις διαδικασίες ανακύκλωσης που εφαρμόζαμε τα προηγούμενα χρόνια και αφορούν: την ανακύκλωση γυαλιού, χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου, μαγειρικών ελαίων, ηλεκτρικών συσκευών, τόνερ, ηλεκτρικών λαμπτήρων και μπαταριών, επεκτείναμε τις προσπάθειές μας και επενδύσαμε στον σύγχρονο εξοπλισμό του ξενοδοχείου μας με την προσθήκη του προηγμένου χαρτοδετικού μηχανήματος Bramidan B3. Ο χαρτοδετικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να συμπιέζει χαρτόκουτα και χάρτινες συσκευασίες σε δεμάτια σαράντα κιλών, επιτρέποντάς μας να ανακυκλώνουμε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων του ξενοδοχείου μας αποτελεσματικά και αποδοτικά. Μέσω αυτής της τεχνολογικής προσθήκης, έχουμε καταφέρει να ανακυκλώνουμε μεταξύ 1.500 και 2.000 κιλών συσκευασίας χαρτιού μηνιαίως, μειώνοντας σημαντικά την ποσότητα των απορριμμάτων.
  • Green KeyBlue Flag: Το Ξενοδοχείο μας, διατηρεί αμετακίνητη την δέσμευση του για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τα αυστηρά κριτήρια που θέτουν οι οργανισμοί Green Key και Blue Flag. Λαμβάνουμε για πάνω από 15 συναπτά έτη, την περιβαλλοντική πιστοποίηση του Green Key, ενώ και η παραλία του ξενοδοχείου έχει τιμηθεί συνεχόμενα με τη γαλάζια σημαία (Blue Flag) για πάνω από δύο δεκαετίες (24 χρόνια), διατηρώντας έτσι την ποιότητα του περιβάλλοντος και την προστασία της παραθαλάσσιας περιοχής.
  • Με συνολικά εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 800 kW και όλες τις επενδύσεις που έχουμε υλοποιήσει όσο αναφορά την ανακύκλωση υλικών και την εξοικονόμηση ενέργειας, καταφέραμε μέχρι τώρα να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα κατά 75%. Ως εκ τούτου, είμαστε ένα από τα λίγα ξενοδοχεία παγκοσμίως που είναι πολύ κοντά στο διεθνές ποσοστό (80%) για να χαρακτηριστούν ως «Πράσινα Ξενοδοχεία», χωρίς καν να στηριζόμαστε στην αγορά εκπομπών ρύπων για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Βελτιώσεις Διαμονής: 

  • Αναβαθμίσεις Δωματίων: Ανακαινίσαμε περισσότερο από το 85% των δωματίων μας, εξασφαλίζοντας σύγχρονη και άνετη διαμονή. Επιπλέον, κατασκευάσαμε μια τρίτη μεγάλη εξωτερική πισίνα για μια νέα απολαυστική εμπειρία χαλάρωσης των επισκεπτών μας.
  • Τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον: Τα κλιματιστικά τελευταίας τεχνολογίας, διασφαλίζουν ότι η άνεση των επισκεπτών είναι τόσο πολυτελής όσο και φιλική προς το περιβάλλον.

Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι μόνο ένα μέρος του αδιάκοπου ταξιδιού μας με προορισμό την αειφόρο ανάπτυξη και την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Με εκτίμηση,

Φάνης Νούτσος

Διευθυντής Ξενοδοχείου

————————

Μάιος 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο