Τα νέα των μελών μας

Alpine College: 21η Τελετή Αποφοίτησης

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου το Alpine College, η Ελβετική Σχολή Ξενοδοχειακής και Τουριστικής Διοίκησης στην Ελλάδα, πραγματοποίησε την ετήσια Τελετή Αποφοίτησης στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.  Πλήθος εκπροσώπων της βιομηχανίας του τουρισμού, διπλωματικοί εκπρόσωποι, διευθύνοντα στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων, πρόεδροι τουριστικών συνδέσμων, ακαδημαϊκοί, καθώς και γονείς και φίλοι των 98 αποφοίτων τίμησαν με την παρουσία τους τη μεγαλοπρεπή τελετή.

Ο βασικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, CEO της healthCare cybernetics, ο οποίος αναφέρθηκε στον Τουρισμό Υγείας ορίζοντας ότι ο όρος περιλαμβάνει «υπηρεσίες υγείας που προϋποθέτουν κάποιο ταξίδι – μία πολυδιάστατη βιομηχανία, με παράγοντες από παραπάνω από 16 διαφορετικούς κλάδους, που περικλείει 8 τομείς σχετιζόμενους με την υγεία: ιατρικό, οδοντιατρικό, ιαματικό, ευεξίας, αθλητικό, γαστρονομικό, προσβάσιμο και υποβοηθούμενης διαβίωσης στο εξωτερικό».  Ο Δρ Κωνσταντινίδης ενημέρωσε τους αποφοίτους για τις διάφορες ευκαιρίες καριέρας που ανοίγονται στον γρήγορα αναπτυσόμενο κλάδο του Τουρισμού Υγείας.  Τόνισε τη σημασία της έρευνας για την ανταγωνιστικότητα και την αειφόρο ανάπτυξη και ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία του Alpine College και της healthCare cybernetics, σύμφωνα με την οποία το Alpine College θα αποτελεί την έδρα του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών στον Τουρισμό Υγείας ώστε να παρέχει εκπαίδευση πάνω στον Τουρισμό Υγείας σε σπουδαστές από 30 διαφορετικές χώρες του κόσμου – μια διεθνής πρωτοπορία.

Επίσης, ομιλητής ήταν και ένας απόφοιτος του 1991, ο κ. Θέμης Τράκας, Ανώτατο Στέλεχος της HVS Global Hospitality Services στην Αθήνα, ο οποίος συμβούλευσε  τους απόφοιτους «να ακολουθούν τα νούμερα στις επιχειρήσεις που εργάζονται» και τελείωσε την ομιλία του με ένα απόφθεγμα γραμμένο στο χώρο υποδοχής του Hotel School στο Cornell University, ΗΠΑ, στο οποίο συνέχισε τις σπουδές του μετά το Alpine: «Η ζωή είναι εξυπηρέτηση – αυτός που προοδεύει είναι αυτός που δίνει στο συνάνθρωπό του λίγο παραπάνω, λίγο καλύτερη εξυπηρέτηση».

Οι υπόλοιπες ομιλίες της βραδιάς περιελάμβαναν τρεις πολύ συγκινητικές ομιλίες αποφοίτων, οι οποίες απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα. 

Η κα Sybil Hofmann, Πρόεδρος του Alpine College, απένημε το βραβείο Διακεκριμένης Ηγεσίας, το οποίο δίνεται ετησίως σε έναν χαρισματικό ηγέτη της βιομηχανίας του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, στον κ. Σταύρο Ανδρεάδη, Πρόεδρο της SANI Α.Ε. και Επίτιμο Πρόεδρο του ΣΕΤΕ.  Η κυρία Hofmann επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του κυρίου Ανδρεάδη ο ΣΕΤΕ καθιερώθηκε ως ο μοναδικός εκπρόσωπος όλων των Ελληνικών τουριστικών ενώσεων και του ιδιωτικού τουριστικού τομέα.

Οι εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών συνεργατών του Alpine College, κ. Walter Spaltenstein του DCT Ελβετίας και κ. Mike Reed του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, στις ομιλίες τους συνεχάρησαν το Alpine για την ποιότητα και την ενημερότητα των ακαδημαϊκών του προγραμμάτων καθώς και για το εξαιρετικό του σύστημα διασφάλισης ακαδημαϊκής ποιότητας.  Διαβεβαίωσαν τους απόφοιτους για τις ευκαιρίες απασχόλησης που θα έχουν ως αποτέλεσμα της υψηλής εκπαίδευσης που έλαβαν στο Alpine.

Η Πρόεδρος Sybil Hofmann μίλησε με περηφάνια για τις σημαντικότατες επιτυχίες του Alpine College μέσα στο 2009, και ειδικότερα για την άνευ όρων έγκριση της ανανέωσης της αναγνώρισης των προγραμμάτων του από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, για την έγκριση και έναρξη λειτουργίας νέων προγραμμάτων σε ανταπόκριση των αναγκών της αγοράς, για την εισαγωγή του Alpine College Online, του νέου εικονικού μαθησιακού περιβάλλοντος, και για το γεγονός ότι το Alpine καλωσόρισε σπουδαστές 30 διαφορετικών εθνικοτήτων, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει ένα δυναμικό τουριστικό προϊόν για την Ελλάδα.

Η κα Hofmann συνεχάρη τους απόφοιτους για τις αξιέπαινες επιτυχίες τους και ευχαρίστησε όλους όσους θεμελίωσαν αυτές τις επιτυχίες: τους καθηγητές και το προσωπικό και κυρίως τους γονείς και τις οικογένειες των αποφοίτων. Συμβούλευσε τους απόφοιτους «να μην πτοηθούν από την αβεβαιότητα της παρούσας οικονομικής κατάστασης παγκοσμίως, αλλά να κατανοήσουν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για τις ικανότητες και το ταλέντο τους».  Έκλεισε την ομιλία της με τη ρήση του Dr Taleb Rifai, Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος στο συνέδριο του ΣΕΤΕ με θέμα Τουρισμός και Ανάπτυξη τον Οκτώβριο του 2009 είπε ότι ο «ο τουρισμός και τα ταξίδια είναι το κύριο όχημα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και οικονομικής ανάκαμψης» και ότι «η οικονομική κρίση αφύπνισε τη βιομηχανία του τουρισμού ώστε να πάρει τη θέση που της ανήκει στο μεταίχμιο της πράσινης οικονομίας».

Εικοσιένα βραβεία δόθηκαν σε σπουδαστές που διακρίθηκαν, από χορηγούς όπως: Aegean Airlines, Aithra Spa Consultants, Aldemar Hotels, Aquis Hotels & Resorts, Athenaeum Intercontinental, Capsis Hotels & Resorts, Etihad Airways, Grace Hotels Group,  Grecotel SA, Heliotopos, Hilton Athens Hotel, HVS Global Hospitality Services Athens Office,  KLM Royal Dutch Airlines, Nestlé Hellas SA, SANI SA, St. George Lycabettus Hotel, Starwood Hotels & Resorts Hotel Grande Bretagne, Swiss International Airlines, και The DMC Greece.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Alpine College επικοινωνήστε στο 210 8983022 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.alpine.edu.gr.

     

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο