Τα νέα των μελών μας

Alpine Center: 22η Τελετή Αποφοίτησης του Alpine Center

Το Alpine Center, η Ελβετική σχολή για Ξενοδοχειακή και Τουριστική Εκπαίδευση στην Ελλάδα, πραγματοποίησε την 22η τελετή αποφοίτησής της στο ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott στις 29 Νοεμβρίου 2010. Η τελετή φέτος ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη φορά που το Alpine Center εμφανίστηκε μαζί με το νέο εταίρο του, το City Unity College της Αθήνας. To Alpine Center αποτελεί πλέον το τμήμα Ξενοδοχειακής και Τουριστικής Διοίκησης του City Unity College.
«Ο επιχειρηματικός κόσμος αυτές τις ημέρες έχει να κάνει με «συνέργειες». Σε περιόδους κρίσης, οι συνέργειες φέρνουν αποτελέσματα μεγαλύτερα από το άθροισμα των συνεργαζόμενων μερών. Αυτό είναι το όραμά μας με το Alpine, να εργαστούμε από κοινού και να δημιουργήσουμε ένα ενοποιημένο κολλέγιο που προσφέρει την ευρύτερη συλλογή εξειδικευμένων προγραμμάτων σπουδών προετοιμάζοντας τους μαθητές για συναρπαστικές σταδιοδρομίες», είπε ο κος Χάρης Γερονικόλας, Πρόεδρος του City Unity College στην εναρκτήρια ομιλία του.

Η κα Sybil Hofmann, Πρόεδρος του Alpine Center, εξήρε τη νέα εταιρική σχέση με το City College αναφέροντας ότι αυτή η συνεργασία θα δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να γίνουν μέρος ενός μεγαλύτερου και πιο πλούσιου ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Με μεγάλη χαρά μάλιστα ανακοίνωσε πως φέτος το μαθητικό σώμα έχει επεκταθεί και περιλαμβάνει μαθητές από 45 διαφορετικές χώρες, πράγμα που αποδεικνύει ότι η εκπαίδευση είναι ένα πολλά υποσχόμενο «τουριστικό προϊόν» για την Ελλάδα.

Πάνω από 350 ηγέτες της βιομηχανίας Τουρισμού, ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες, μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οικογένειες και φίλοι των αποφοίτων ήταν παρόντες στο ξενοδοχείο Ledra Marriott προκειμένου να απολαύσουν την εκδήλωση.

Ογδόντα τρεις φοιτητές έλαβαν τίτλους σπουδών όπως Ελβετικό Δίπλωμα στην Ξενοδοχειακή Διοίκηση, Ελβετικό Δίπλωμα στην Οργάνωση Συνεδρίων και Εκδηλώσεων, Ελβετικό Δίπλωμα στη Μαγειρική Τέχνη, Bachelors στη Διεθνή Ξενοδοχειακή και Τουριστική Διοίκηση, και Master στη Διεθνή Ξενοδοχειακή και Τουριστική Ηγεσία, που εγκρίνονται από τους εκπαιδευτικούς εταίρους του Alpine, το DCT Ελβετίας, το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, και το Edexcel στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δύο βασικοί ομιλητές ήταν ο κος Enda Mullin, Γενικός Διευθυντής της Starwood Hotels & Resorts στο Costa Navarino τον νέο τουριστικό προορισμό της Μεσογείου, και ο κ. Γεώργιος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ο κος Mullin ενέπνευσε τους φοιτητές αναφέροντάς τους τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του, πως δέχτηκε διάφορες θέσεις σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Νότια Αφρικής, της Μαλαισίας και της Ιρλανδίας πριν από την αποδοχή για να ανοίξει τα δύο Starwood Hotels στην περιοχή του Costa Navarino. Το μήνυμα του κου Mullin στην αποφοίτους ήταν σαφές και απλό: «αν δεν αγαπάτε πραγματικά τους ανθρώπους, η βιομηχανία αυτή δεν είναι για σας», «επενδύστε χρόνο για να μάθετε την επιχείρηση προτού αναλάβετε μια διευθυντική θέση», «να εμπνέεστε κάθε μέρα και να μαθαίνετε κάτι νέο», και, τέλος, «κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη κάθε μέρα και ρωτήστε ένα πολύ δύσκολο ερώτημα: προσέφερα κάτι παραπάνω σήμερα;»

Ο κος Γεώργιος Δρακόπουλος μίλησε για το σημαντικό ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει ο ανθρώπινος παράγοντας σε ένα νέο πολυπόθητο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Ο κος Δρακόπουλος εξήγησε πως αυτός ο ρόλος θα είναι εμφανής σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής, σε επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και σε επίπεδο εικόνας και κοινωνικής αναγνώρισης των επαγγελματιών και επιχειρηματιών του τουρισμού. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από εκτεταμένη έρευνα του ίδιου του ΣΕΤΕ, ο κος Δρακόπουλος συζήτησε την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης εργασίας στον τουρισμό, τόσο σε αριθμό όσο και από την άποψη της εκπαίδευσης και της διαχείρισης ταλέντου, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και σε ένα οικονομικό κλίμα που απαιτεί την ελαχιστοποίηση του κόστους, η επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση θα πρέπει να θεωρούνται ως μια μακροπρόθεσμη επένδυση τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από τους εργοδότες. Ο κος Δρακόπουλος προέτρεψε τους τελειοφοίτους να εργαστούν σκληρά, με υπομονή και επιμονή για να κάνουν το δικό τους μέλλον λαμπρό, τονίζοντας ότι η υλική και ηθική ανταμοιβή των προσπαθειών τους θα είναι μεγάλη.

Πάνω από 15 ειδικά βραβεία δόθηκαν σε αξιέπαινους σπουδαστές. Στους χορηγούς περιλαμβάνονται οι: Air France KLM, Aldemar Hotels & Spa, Aquis Hotels & Resorts, Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, Athens Ledra Marriott, Capsis Hotels & Resorts, GEA Ελβετίας, Grace Hotels Group, Grecotel AE, HC&I Οps, Interamerican Υποκατάστημα Αθήνας, Nestlé Food Services ΑΕ, Olympic Air, Σάνη ΑΕ, Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, και DMC Ελλάδος. Ο Διευθυντής της Ξενοδοχειακής Σχολής κος Alan Furlong, ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς για την ουσιαστική στήριξη, την ενθάρρυνση και την πίστη τους όλα αυτά τα χρόνια.

Άλλοι ομιλητές στην τελετή ήταν οι τρεις μαθητές που αποφοίτησαν οι οποίοι έδωσαν αποχαιρετιστήριες ομιλίες εκ μέρους των συμμαθητών τους, υπογραμμίζοντας τα οφέλη των σπουδών στο Alpine Center! Ευχαρίστησαν τους καθηγητές και το προσωπικό που τους «οδήγησαν στα όριά τους», αλλά την ίδια στιγμή και για την καθοδήγηση τους.

Η Δρ. Birgit Black, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του DCT University Center στην Ελβετία και ο κος Mike Reed, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, απευθύνθηκαν στους φοιτητές και απένειμαν τα αντίστοιχα διπλώματα και πτυχία.

Εκ μέρους της Σχολής, ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Alpine Center Δρ. Γεώργιος Παπαγεωργίου εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τα επιτεύγματα των τελειοφοίτων, και τους υπενθύμισε ότι οι σπουδές τους στο Alpine δεν είχαν μόνο στόχο τη συλλογή γνώσεων πάνω στον τουρισμό και τη φιλοξενία, αλλά εστίασαν στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης των σπουδαστών στη δική τους σκέψη και κριτική ικανότητα, καθώς και στην εκμάθηση του πώς να μαθαίνουν μόνοι τους προκειμένου να εμπλουτίζουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε όλη τη σταδιοδρομία τους. Ο Δρ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε ότι οι απόφοιτοι θα πρέπει να βασίζονται τόσο στην προσωπικότητα, το χαρακτήρα τους, την ακεραιότητα και την εργασιακή ηθική τους, όσο και στα διαπιστευτήριά τους, και τους ευχήθηκε για το μέλλον να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο