Τα νέα των μελών μας

Aldemar Hotels & Spa: Με χάλκινη διάκριση εταιρικής υπευθυνότητας, o Όμιλος Aldemar σημειώνει πρωτιά για τον ελληνικό τουριστικό κλάδο

     

Η Aldemar γίνεται η πρώτη ελληνική τουριστική επιχείρηση που συγκαταλέγεται στις 17 πιο κοινωνικά υπεύθυνες εταιρείες της Ελλάδας, σύμφωνα με την αξιολόγηση του  Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης (CR Institute). Σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Hilton στις 6 Απριλίου, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, ο  Όμιλος διακρίθηκε με το βραβείο CRI Bronze για το πρόγραμμά του MARE VERDE.

MARE VERDE: Το πρόγραμμα ΕΚΕ του Ομίλου Aldemar. Εδώ και 11 χρόνια, πολύ πριν η εταιρική κοινωνική ευθύνη  «νομιμοποιηθεί» στην  επιχειρηματική σκέψη και πρακτική στον τόπο μας, ο Όμιλος Aldemar εγκαθιστά ένα από τα μεγαλύτερα ηλιακά πεδία στην Ευρώπη, δημιουργεί την πρώτη τράπεζα αίματος στον τουριστικό κλάδο και ξεκινά να κτίζει μία σειρά συστηματικών δράσεων που ανοίγουν το δρόμο της συνειδητοποίησης για πολλές επιχειρήσεις. 

Κάπως έτσι και εκπορευόμενο από την φιλοσοφία ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει μόνο μέσα από μία συμβιωτική σχέση με το περιβάλλον και την ανθρώπινη ύπαρξη, δημιουργήθηκε το MARE VERDE.  Ένα σύγχρονο πρόγραμμα ΕΚΕ που έως και σήμερα συνεχίζει να εξαπλώνει και να βαθαίνει τις δράσεις του.

ΔΗΛΩΣΗ Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, Εντεταλμένου Συμβούλου του Ομίλου Aldemar:
«Οι επιχειρήσεις καλούνται σήμερα να αναλάβουν ρόλους που στο παρελθόν θα περιμέναμε να δούμε από το κράτος. Η σχέση όμως με το κράτος δεν αποτελεί ούτε σχέση εξάρτησης ούτε σχέση παθολογίας για την επιχειρηματική πρωτοβουλία η οποία σέβεται επαγγελματικές και ηθικές αξίες. Η κοινωνία και η οικονομία περιμένουν πολλά από τις επιχειρήσεις, που σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και με άξονα το περιβάλλον και τον άνθρωπο, μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο. Ευχαριστώ το Ινστιτούτο που μας έδωσε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε στα ζητήματα που έχουν σημασία σήμερα. Να δούμε το πραγματικό πρόσωπο της Aldemar Hotels. Η διάκριση είναι μόνο αφύπνιση και ανάληψη μεγαλύτερης ευθύνης».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο