Τα νέα των μελών μας

AKS Hotels: Καινοτόμες τεχνολογίες & πράσινη ανάπτυξη στο 26ο Διεθνές Συνέδριο Laser Radar ILRC στο Porto Heli Conference Centre

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Porto Heli Conference Centre το 26ο Διεθνές Συνέδριο Λέιζερ Ραντάρ (International Laser Radar Conference – ILRC) στις 24-29 Ιουνίου 2012. To Συνέδριο διοργανώθηκε από κοινού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο & το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υποστηρίχτηκε επίσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), την NASA και πολλές εθνικές και διεθνείς εταιρείες και οργανισμούς.

Το Συνέδριο στο Πόρτο Χέλι χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές ως το πιο επιτυχημένο των τελευταίων ετών. Η ομάδα πωλήσεων της AKS Hotels στήριξε την Οργανωτική Επιτροπή από την πρώτη στιγμή, κάνοντας από κοινού προσπάθεια διεκδίκησης για την χώρα και τον προορισμό διεξαγωγής. Περισσότεροι από 250 επιστήμονες έφτασαν στο Πόρτο Χέλι απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη και πολλοί από αυτούς επέλεξαν να συνοδευτούν από τις οικογένειές τους. Η πλειοψηφία των επισκεπτών δήλωσε ότι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα σύντομα.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που το Συνέδριο χαρακτηρίστηκε «πράσινο», μέσω μιας σειράς δράσεων, αποσκοπώντας στην μείωση επιπτώσεων στο περιβάλλον.  Όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν ευχαριστημένοι γνωρίζοντας ότι το προσωπικό τους αποτύπωμα (carbon footprint) δεν ήταν ανεξίτηλο. Σε συνέχεια των περιβαλλοντικών δράσεων του Συνεδρίου θα οργανωθεί δενδροφύτευση από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Εδώ και 44 χρόνια, το ILRC παραμένει παραδοσιακά το προγραμματισμένο ραντεβού για κορυφαίους επιστήμονες και μηχανικούς από όλο τον κόσμο που εργάζονται στον τομέα των οπτικών τηλεπισκόπησης της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας, τις ατμόσφαιρες άλλων πλανητών αλλά και των ωκεανών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο